Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Organisatie

Doelstellingen De Maretak Veluwe

De doelstelling van De Maretak Veluwe is: opzetten en aanbieden van een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten. De Maretak Veluwe reikt mogelijkheden aan om een weg te vinden in het verwerkingsproces. Dat doen we bijvoorbeeld via het geven van voorlichting, het leggen van onderlinge contacten en het aanbieden van activiteiten.

Lees hier dmv-jaarverslag-2017.van de stichting.

Het bestuur:

 • Daisy Vliegenthart (voorzitter)
 • Ank Bos (secretaris)
 • Peter Peeters (penningmeester)

Commissies

 • Koor: 'Zingen voor je Leven' (ook onderdeel van de landelijke stichting Kanker in Beeld)
  • Coördinator: Vacant
  • Dirigente/stemdocente: Hetty Bolt
 • 'Verder in Balans Veluwe'
  • Coördinator: Marian Venus ( Callunagroep, Ermelo)
  • Coördinator: Frans Molemaker ( Sypelgroep, Harderwijk)
 • Websitebeheer: Frans Molemaker

Comité van Aanbeveling:

Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer