Voor mensen die kanker hebben (gehad)

NieuwsBijna 40 mensen zaten klaar in de grote zaal om ons te horen zingen. Wij, het koor "Zingen voor je leven Harderwijk " traden op in "Randmeer", één van de twee zorgcentra in Harderwijk. 

Door één van de vrijwilligers was ons ingefluisterd dat mevrouw H. jarig was, 92 jaar is ze geworden. Als eerste hebben wij haar toegezongen.
Op het programma stonden, naast onze eigen liederen, ook meezingers, zoals: "M'n tante uit Marokko", "Droomland", en "Kom mee naar buiten."
Door sommige mensen werd met plezier meegezongen. Na afloop kwam er een bewoner naar ons toe en vertelde zijn persoonlijke verhaal. Hij complimenteerde ons met onze moed en openheid om te zingen. Het was een fijn optreden
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer