Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Woensdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag houdt De Maretak Veluwe een winterfair. 

In De Tuinkamer, het inloophuis van De Maretak Veluwe, is op 4 februari een gezellige Winterfair. Die woensdag is het Wereldkankerdag: een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij kanker en mensen die kanker hebben of hebben gehad. 

In De Tuinkamer wordt Wereldkankerdag ingevuld met een snuffelmarkt, workshops en verhalen bij de vuurkorf. U kunt zich uiteraard ook zich laten informeren over de activiteiten van De Maretak.

Snuffelmarkt

De snuffelmarkt bestaat uit kramen met artikelen die gemaakt zijn door bezoekers van De Tuinkamer. U vindt er verder bruikbare tweedehands spullen vinden, boeken en drogisterijartikelen.  In de schemering worden er verhalen verteld bij de vuurkorf.

Workshops

Er zijn workshops oliepastel-schilderen, het maken van een bloemstuk en het vilten van wol. 
De opbrengst van de winterfair is voor De Maretak Veluwe. De entree is gratis en u bent van harte welkom. 
Gegevens:

Woensdag 4 februari 2015
15.00 tot 20.00 uur.
Stichting De Maretak Veluwe
Inloophuis: “De Tuinkamer”, gebouw De Tinne,
Houtkamp 33 3841 XC Harderwijk

Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer