Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

ZorgDat/Steunpunt voor Vrijwilligerswerk en Maatschappelijke Stage organiseert op woensdagavond 19 november de jaarlijkse vrijwilligersmarkt. Benieuwd naar wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van vrijwilligerswerk?

ZorgDat/Steunpunt voor Vrijwilligerswerk en Maatschappelijke Stage organiseert op woensdagavond 19 november de jaarlijkse vrijwilligersmarkt. Benieuwd naar wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van vrijwilligerswerk?

Wil je graag iets doen voor een ander of ben jij op zoek naar een maatschappelijke stage? Kom naar de vrijwilligersmarkt.

Tijdens de vrijwilligersmarkt presenteren organisaties zichzelf en laten zij zien welke mogelijkheden er zijn voor vrijwilligers en maatschappelijke stagiaires. Op www.vrijwilligerswerkharderwijk.nl staat een overzicht van de deelnemende vrijwilligersorganisaties.

De vrijwilligersmarkt is bedoeld voor de inwoners van Harderwijk en heeft tot doel om vrijwilligers, workshoppers en gastheren en -vrouwen te werven. Namens De Maretak Veluwe zijn aanwezig: 

  • Hanna Sijmons,(coördinator De Tuinkamer)
  • Mieke van Rinsum (coördinator koor Zingen voor je Leven)
  • Frans Molemaker (coördinator Verder in Balans Veluwe en Kanker in Beeld Veluwe)

Wie, wat waar?

woensdagavond 19 november
19.00 - 21.00 uur
Wijkhuis Stad, Houtkamp 33 te Harderwijk

Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer