Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Vanaf 6 mei wordt de expositie van verwerkingskunst  "De kracht van het Beeld" gepresenteerd in zorgcentrum "Het Baken" , locatie De Voord in Elburg.

Verwerkingskunst op de Veluwe
Het derde deel van de trilogie wordt een feit. Vanaf 6 mei wordt de expositie van verwerkingskunst  "De kracht van het Beeld" gepresenteerd in zorgcentrum "Het Baken" , locatie De Voord in Elburg.
Werd deze expositie in oktober 2013 in de Catharinakapel aan het Klooster in Harderwijk geopend, in de rest van oktober en in november was deze expositie te gast op de huisartsen-etage van het Gezondheidscentrum in Putten. De voorbereidingscommissie streefde naar deze trilogie en dat kon verwezenlijkt worden. De catalogus voor deze derde expositie moest wat worden bijgesteld omdat enkele exposanten hun verwerkingskunst  niet bijna twee maanden wilden missen want de expositie-periode in Elburg duurt tot 1 juli.
Stichting De Maretak Veluwe, waarvan de sectie Kanker in Beeld Veluwe onderdeel uitmaakt, is onder de indruk van de ingeleverde verwerkingskunst en is dankbaar voor de mogelijkheden die zijn geboden om de expositie in drie verschillende steden te realiseren.
 
Voor de catalogus van de expositie klik op bijgaande link.
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer