Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Zo heet de cursus die binnenkort start in het inloophuis de Tuinkamer.
In 6 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur willen we stilstaan bij het terugvinden van de balans in je leven.


Aan de hand van een prachtig model komen verschillende demensies aan de orde. Elk dagdeel bespreken we één onderdeel.
We wisselen van gedachten over aandacht, communicatie, emoties, lichaam en zingeving.
Het model wordt besproken en we doen een bijbehorende ontspanningsoefening.
De eerste bijeenkomst is op 20 oktober van 10.00 tot 12.30 uur. De volgende data zijn: 17 november, 8 december, 12 januari 2016, 2 en 23 februari 2016.
De begeleiders zijn Mariette en Mieke.
Er is nog een plekje vrij. Dus als je mee wilt doen, neem dan even contact op met Mieke ( miekevr@solcon.nl)
Of bel even naar de Tuinkamer (tel: 0341 - 74 50 35)
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer