Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

We kijken terug op een indrukwekkend evenement; Samenloop voor Hoop in Harderwijk. De opening werd verricht door de burgemeester Harm Jan van Schaik. Hij is ambassadeur en memoreerde in zijn toespraak de opening van de Tuinkamer, zijn eerste officiële handeling in Harderwijk.

We kijken terug op een indrukwekkend evenement; Samenloop voor Hoop in Harderwijk. De opening werd verricht door de burgemeester Harm Jan van Schaik. Hij is ambassadeur en memoreerde in zijn toespraak de opening van de Tuinkamer, zijn eerste officiële handeling in Harderwijk.

Ons koor “Zingen voor je leven” zong daaraan voorafgaand, samen met Vox Nio een paar liederen en na afloop van de opening het lijflied:  “Zing voor je leven”. Daarna liepen de survivors de eerste ronde. En alle teams volgden. Tot de volgende middag (24 uur lang), liepen minimaal 42 mensen de ronde langs de Stille Wei, op een speciaal afgezet parcours. Op de Stille Wei was de braderie van de teams. Er werd van alles aangeboden en verkocht. Van planten tot zelfgemaakte ringetjes, gebreide bedsokken tot pannenkoeken, en clowntjes tot schoonheidsproducten. En in de survivorstent werden de mensen die zelf kanker hebben (gehad) verwend met een lunch en diverse workshops
 
De kaarsenceremonie , op vrijdagavond, was wel het hoogtepunt van de Samenloop voor Hoop. De Stille Wei stond vol. Omlijst met muziek luisterden we ademloos naar het levensverhaal van Myrthe en Sylvia. 

En toen de stilte.
Een minuut voor allen die worden gemist.
 
Het lopen in het donker, in de vroege ochtend, alleen of met een paar teamgenoten, of met alle survivors en lopers, was indrukwekkend.
.
De opbrengst van deze eerste Samenloop voor Hoop Harderwijk voor het KWF was boven alle verwachtingen: € 81.0000.  
Een gedeelte ervan is bestemd voor ons inloophuis De Tuinkamer.
 
Een groep jonge, enthousiaste mensen heeft dit, met veel inzet en energie, tot stand gebracht. Geweldig.
Er zijn ook al plannen om dit over twee jaar, in 2016, weer te organiseren. 

Een geslaagd evenement. Wat betreft de opbrengst, maar zeker ook doordat kanker bespreekbaar werd, doordat de Tuinkamer (en de Maretak) op de kaart werd gezet en doordat de veel Harderwijkers verbonden waren op de Stille Wei.
 
FIJNE EN VERRASSENDE "VERWENMORGEN".
Wij kijken met een enorm goed gevoel terug op de verwenmorgen die afgelopen donderdag 14 februari in Ziekenhuis St. Jansdal i.s.m. Borstkankervereniging BVN heeft plaatsgevonden.
Tijdens deze morgen werden de gasten verwend door diverse ondernemers (die geheel belangeloos massages, manicure- of pedicurebehandelingen en tal van andere heerlijke verwenmomenten gaven).
Wij zijn hen dan ook dankbaar dat zij dit ook dit jaar weer hieraan hebben meegewerkt.

Een prachtig moment was zeker ook toen Lisanne Spaander haar verhaal met de aanwezigen deelde en daarna een aantal van haar prachtige liedjes voor ons zong.
Aangrijpend, emotioneel, pakkend en zeker ook herkenbaar.

Tijdens deze morgen waren ook vrijwilligers van de BVN, De Maretak en De Samenloop aanwezig om de gasten, wanneer gewenst te voorzien van informatie.
Aan het eind van de ochtend werd een ieder nog verrast met een goody bag en een prachtige roos namens BVN.

lees meer


UPDATE ING- Nederlandfonds!!!!!!

Beste lezers van deze site:
Een week geleden heb ik je gevraagd om voor de Stichting De Maretak Veluwe te stemmen op de website: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-de-maretak-veluwe
We hebben de tussenstand ontvangen.
In één woord: GEWELDIG!!!!!!
We staan als stichting bovenaan in de regio Apeldoorn en maken daardoor een grote kans op een donatie van € 5000,-.

Het stemmenverschil tussen de overige vier deelnemende stichtingen is niet meegedeeld. En omdat de stemperiode nog tot en met zondag 10 februari doorloopt, moeten we wel doorgaan met stemmen werven om de eerste plaats te kunnen behouden.
Daarom toch een oproep om in jouw omgeving nog stemmen te vergaren.
Van mensen die op vakantie waren of van wie je wel een telefoonnummer hebt maar geen email adres.
Alle extra stemmen helpen mee om de kans op een donatie € 5000 zo groot mogelijk te houden en daarmee de mensen, die leven met kanker, te kunnen blijven helpen.
Wil je dit geweldige resultaat doorgeven aan degene, die je had gevraagd om te stemmen?

Met grote dank voor jouw steun aan de stichting De Maretak Veluwe,

lees meer


VERWENMIDDAG! Do. 14 februari in St Jansdallees meer