Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

We kijken terug op een indrukwekkend evenement; Samenloop voor Hoop in Harderwijk. De opening werd verricht door de burgemeester Harm Jan van Schaik. Hij is ambassadeur en memoreerde in zijn toespraak de opening van de Tuinkamer, zijn eerste officiële handeling in Harderwijk.

We kijken terug op een indrukwekkend evenement; Samenloop voor Hoop in Harderwijk. De opening werd verricht door de burgemeester Harm Jan van Schaik. Hij is ambassadeur en memoreerde in zijn toespraak de opening van de Tuinkamer, zijn eerste officiële handeling in Harderwijk.

Ons koor “Zingen voor je leven” zong daaraan voorafgaand, samen met Vox Nio een paar liederen en na afloop van de opening het lijflied:  “Zing voor je leven”. Daarna liepen de survivors de eerste ronde. En alle teams volgden. Tot de volgende middag (24 uur lang), liepen minimaal 42 mensen de ronde langs de Stille Wei, op een speciaal afgezet parcours. Op de Stille Wei was de braderie van de teams. Er werd van alles aangeboden en verkocht. Van planten tot zelfgemaakte ringetjes, gebreide bedsokken tot pannenkoeken, en clowntjes tot schoonheidsproducten. En in de survivorstent werden de mensen die zelf kanker hebben (gehad) verwend met een lunch en diverse workshops
 
De kaarsenceremonie , op vrijdagavond, was wel het hoogtepunt van de Samenloop voor Hoop. De Stille Wei stond vol. Omlijst met muziek luisterden we ademloos naar het levensverhaal van Myrthe en Sylvia. 

En toen de stilte.
Een minuut voor allen die worden gemist.
 
Het lopen in het donker, in de vroege ochtend, alleen of met een paar teamgenoten, of met alle survivors en lopers, was indrukwekkend.
.
De opbrengst van deze eerste Samenloop voor Hoop Harderwijk voor het KWF was boven alle verwachtingen: € 81.0000.  
Een gedeelte ervan is bestemd voor ons inloophuis De Tuinkamer.
 
Een groep jonge, enthousiaste mensen heeft dit, met veel inzet en energie, tot stand gebracht. Geweldig.
Er zijn ook al plannen om dit over twee jaar, in 2016, weer te organiseren. 

Een geslaagd evenement. Wat betreft de opbrengst, maar zeker ook doordat kanker bespreekbaar werd, doordat de Tuinkamer (en de Maretak) op de kaart werd gezet en doordat de veel Harderwijkers verbonden waren op de Stille Wei.
 
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer