Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws
Harderwijk, 2 september 2016 Inloophuis De Tuinkamer (tijdelijk) verplaatst naar Stille Weide!


REGIO – Op vrijdag 9 september is alweer de tweede Samenloop voor Hoop in Harderwijk. Een evenement waarbij een enorme wandelestafette wordt gelopen door mensen die geraakt zijn door mensen om hun heen die kanker hebben of hebben gehad. De start is om 17.00 uur en eindigt 24 uur later! De Maretak Veluwe werkt dezer dagen nauw samen met Samenloop voor Hoop.

De Maretak Veluwe helpt mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Speciaal voor deze 24 uurs verplaatst zij haar inloophuis De Tuinkamer naar locatie de Stille Weide (strandboulevard). Het gaat hierbij om hulp waar in de reguliere hulpverlening meestal geen tijd of geld voor is. De Maretak kan in het zorgproces rondom kanker dus net de puntjes op de ‘i’ geven in de hulp aan deze mensen.

 Deze hulp kan bestaan uit hulp door middel van een gesprekje in het inloophuis De Tuinkamer, het gezamenlijk drinken van een kop koffie of het maken van een wandeling.
Maar de hulpverlening heeft ook actievere vormen, zoals de wekelijkse zwemgroepen of het zingen bij het koor ‘Zingen voor je leven’.
Op verschillende manieren probeert De Maretak Veluwe mensen te helpen en te ondersteunen bij de zoektocht naar mogelijkheden om het leven opnieuw vorm te geven en de eigen kracht terug te vinden.

Op vrijdag 9 september word je als bezoeker in de ‘survivortent’ op de Stille Weide een beeld gegeven van de activiteiten van het inloophuis De Tuinkamer. Zo zijn er workshops oliepastel schilderen, een beproefde methode in de verwerkingskunst. De workshops geven vaak ook een onverwacht mooi resultaat. Ook worden er zangworkshops gegeven die ondersteund worden door leden van het koor ‘Zingen voor je leven!’. Er is een schrijfworkshop, bloemschikken en er kan een creatieve ketting gemaakt worden. Op het terrein loopt Joosje, die grote wensbellen blaast en die in De Tuinkamer ook een workshop geeft over ritme en beweging, om zo lucht te geven aan je hart.

De Tuinkamer is gevestigd aan de Houtkamp 33 in het gebouw de Tinne, maar voor de festiviteiten van de Samenloop voor Hoop staan we deze keer op de Stille Weide (langs de strandboulevard). Kanker raakt ons allemaal, alle reden om eens geheel vrijblijvend langs te komen en een bezoekje te brengen en rond te kijken. Je bent van harte welkom! De Tuinkamer is onderdeel van Stichting De Maretak Veluwe, een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
De Maretak Veluwe staat graag klaar voor mensen, om ze te helpen en te ondersteunen. Voor meer informatie kijk op: www.demaretakveluwe.nl
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer