Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws
Harderwijk, 2 september 2016 Inloophuis De Tuinkamer (tijdelijk) verplaatst naar Stille Weide!


REGIO – Op vrijdag 9 september is alweer de tweede Samenloop voor Hoop in Harderwijk. Een evenement waarbij een enorme wandelestafette wordt gelopen door mensen die geraakt zijn door mensen om hun heen die kanker hebben of hebben gehad. De start is om 17.00 uur en eindigt 24 uur later! De Maretak Veluwe werkt dezer dagen nauw samen met Samenloop voor Hoop.

De Maretak Veluwe helpt mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Speciaal voor deze 24 uurs verplaatst zij haar inloophuis De Tuinkamer naar locatie de Stille Weide (strandboulevard). Het gaat hierbij om hulp waar in de reguliere hulpverlening meestal geen tijd of geld voor is. De Maretak kan in het zorgproces rondom kanker dus net de puntjes op de ‘i’ geven in de hulp aan deze mensen.

 Deze hulp kan bestaan uit hulp door middel van een gesprekje in het inloophuis De Tuinkamer, het gezamenlijk drinken van een kop koffie of het maken van een wandeling.
Maar de hulpverlening heeft ook actievere vormen, zoals de wekelijkse zwemgroepen of het zingen bij het koor ‘Zingen voor je leven’.
Op verschillende manieren probeert De Maretak Veluwe mensen te helpen en te ondersteunen bij de zoektocht naar mogelijkheden om het leven opnieuw vorm te geven en de eigen kracht terug te vinden.

Op vrijdag 9 september word je als bezoeker in de ‘survivortent’ op de Stille Weide een beeld gegeven van de activiteiten van het inloophuis De Tuinkamer. Zo zijn er workshops oliepastel schilderen, een beproefde methode in de verwerkingskunst. De workshops geven vaak ook een onverwacht mooi resultaat. Ook worden er zangworkshops gegeven die ondersteund worden door leden van het koor ‘Zingen voor je leven!’. Er is een schrijfworkshop, bloemschikken en er kan een creatieve ketting gemaakt worden. Op het terrein loopt Joosje, die grote wensbellen blaast en die in De Tuinkamer ook een workshop geeft over ritme en beweging, om zo lucht te geven aan je hart.

De Tuinkamer is gevestigd aan de Houtkamp 33 in het gebouw de Tinne, maar voor de festiviteiten van de Samenloop voor Hoop staan we deze keer op de Stille Weide (langs de strandboulevard). Kanker raakt ons allemaal, alle reden om eens geheel vrijblijvend langs te komen en een bezoekje te brengen en rond te kijken. Je bent van harte welkom! De Tuinkamer is onderdeel van Stichting De Maretak Veluwe, een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
De Maretak Veluwe staat graag klaar voor mensen, om ze te helpen en te ondersteunen. Voor meer informatie kijk op: www.demaretakveluwe.nl
FIJNE EN VERRASSENDE "VERWENMORGEN".
Wij kijken met een enorm goed gevoel terug op de verwenmorgen die afgelopen donderdag 14 februari in Ziekenhuis St. Jansdal i.s.m. Borstkankervereniging BVN heeft plaatsgevonden.
Tijdens deze morgen werden de gasten verwend door diverse ondernemers (die geheel belangeloos massages, manicure- of pedicurebehandelingen en tal van andere heerlijke verwenmomenten gaven).
Wij zijn hen dan ook dankbaar dat zij dit ook dit jaar weer hieraan hebben meegewerkt.

Een prachtig moment was zeker ook toen Lisanne Spaander haar verhaal met de aanwezigen deelde en daarna een aantal van haar prachtige liedjes voor ons zong.
Aangrijpend, emotioneel, pakkend en zeker ook herkenbaar.

Tijdens deze morgen waren ook vrijwilligers van de BVN, De Maretak en De Samenloop aanwezig om de gasten, wanneer gewenst te voorzien van informatie.
Aan het eind van de ochtend werd een ieder nog verrast met een goody bag en een prachtige roos namens BVN.

lees meer


UPDATE ING- Nederlandfonds!!!!!!

Beste lezers van deze site:
Een week geleden heb ik je gevraagd om voor de Stichting De Maretak Veluwe te stemmen op de website: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-de-maretak-veluwe
We hebben de tussenstand ontvangen.
In één woord: GEWELDIG!!!!!!
We staan als stichting bovenaan in de regio Apeldoorn en maken daardoor een grote kans op een donatie van € 5000,-.

Het stemmenverschil tussen de overige vier deelnemende stichtingen is niet meegedeeld. En omdat de stemperiode nog tot en met zondag 10 februari doorloopt, moeten we wel doorgaan met stemmen werven om de eerste plaats te kunnen behouden.
Daarom toch een oproep om in jouw omgeving nog stemmen te vergaren.
Van mensen die op vakantie waren of van wie je wel een telefoonnummer hebt maar geen email adres.
Alle extra stemmen helpen mee om de kans op een donatie € 5000 zo groot mogelijk te houden en daarmee de mensen, die leven met kanker, te kunnen blijven helpen.
Wil je dit geweldige resultaat doorgeven aan degene, die je had gevraagd om te stemmen?

Met grote dank voor jouw steun aan de stichting De Maretak Veluwe,

lees meer


VERWENMIDDAG! Do. 14 februari in St Jansdallees meer