Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Lancering nieuwe website

Dinsdag 21 mei gaat onze nieuwe website live! Tijdens de verwenmiddag zal de nieuwe website officieel gelanceerd worden.

Lees meer

Verrassing van Broekhuis voor de Harderwijkse zwemgroepen van De Maretak

Afgelopen week werden de Harderwijkse zwemgroepen van Stichting De Maretak verrast door Broekhuis met mooie badhanddoeken.

Lees meer

Op 20 en 21 september gaat hij weer van start

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

Lees meer

Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

Lees meer

Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.

Lees meer

FIJNE EN VERRASSENDE "VERWENMORGEN".
Wij kijken met een enorm goed gevoel terug op de verwenmorgen die afgelopen donderdag 14 februari in Ziekenhuis St. Jansdal i.s.m. Borstkankervereniging BVN heeft plaatsgevonden.
Tijdens deze morgen werden de gasten verwend door diverse ondernemers (die geheel belangeloos massages, manicure- of pedicurebehandelingen en tal van andere heerlijke verwenmomenten gaven).
Wij zijn hen dan ook dankbaar dat zij dit ook dit jaar weer hieraan hebben meegewerkt.

Een prachtig moment was zeker ook toen Lisanne Spaander haar verhaal met de aanwezigen deelde en daarna een aantal van haar prachtige liedjes voor ons zong.
Aangrijpend, emotioneel, pakkend en zeker ook herkenbaar.

Tijdens deze morgen waren ook vrijwilligers van de BVN, De Maretak en De Samenloop aanwezig om de gasten, wanneer gewenst te voorzien van informatie.
Aan het eind van de ochtend werd een ieder nog verrast met een goody bag en een prachtige roos namens BVN.

Lees meer

UPDATE ING- Nederlandfonds!!!!!!

Beste lezers van deze site:
Een week geleden heb ik je gevraagd om voor de Stichting De Maretak Veluwe te stemmen op de website: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-de-maretak-veluwe
We hebben de tussenstand ontvangen.
In één woord: GEWELDIG!!!!!!
We staan als stichting bovenaan in de regio Apeldoorn en maken daardoor een grote kans op een donatie van € 5000,-.

Het stemmenverschil tussen de overige vier deelnemende stichtingen is niet meegedeeld. En omdat de stemperiode nog tot en met zondag 10 februari doorloopt, moeten we wel doorgaan met stemmen werven om de eerste plaats te kunnen behouden.
Daarom toch een oproep om in jouw omgeving nog stemmen te vergaren.
Van mensen die op vakantie waren of van wie je wel een telefoonnummer hebt maar geen email adres.
Alle extra stemmen helpen mee om de kans op een donatie € 5000 zo groot mogelijk te houden en daarmee de mensen, die leven met kanker, te kunnen blijven helpen.
Wil je dit geweldige resultaat doorgeven aan degene, die je had gevraagd om te stemmen?

Met grote dank voor jouw steun aan de stichting De Maretak Veluwe,

Lees meer

VERWENMIDDAG! Do. 14 februari in St Jansdal

Lees meer

NIEUWJAARSRECEPTIE

Op de goed bezochte nieuwjaarsreceptie op 25 januari in het Wijkontmoetingscentrum Stad heeft de voorzitter van de Stichting De Maretak Veluwe Daisy Vliegenthart het komende jaar belicht.
Nieuwe activiteiten zoals ‘Kleur bekennen’ en ‘Verwenmiddagen’ staan op het programma.
Het zwemmen, het zingen en creatieve activiteiten gaan ook op de afgesproken dagen weer gewoon door.
Een nieuwe eigen ruimte staat hoog op de verlanglijst.
Daarvoor is een aanvraag ingediend bij de Beursvloer. Een kort filmpje met betrokkenen, die de behoefte aan een eigen ruimte op integere wijze verwoordden, moet de aanvraag ondersteunen.

Daisy vroeg aandacht voor de fondsenverwerving. Niet alleen met de sponsoractie van de ING, die tot 10 februari loopt, maar juist ook voor financiële steun het hele jaar door met www.doelshop.nl. Daarmee krijgt de Maretak Veluwe de mogelijkheid om blijvend activiteiten op te zetten voor mensen, die leven met kankerHet bestuur is versterkt met twee nieuwe leden: Adriaan van Lent en Anita Terpstra.
Mieke van Rinsum legt haar taken neer. Ze heeft zich vanaf 2003 met hart en ziel ingezet in het bestuur en als coördinator van het zangkoor. Daisy reikt haar “De Maretak” uit.
Een maretak van aardenwerk op een sokkeltje, gemaakt door Anita Möbius: “wegens haar stuwende kracht bij de oprichting van de Stichting De Maretak Veluwe en haar onafgebroken inzet voor en grote betrokkenheid bij de activiteiten van de stichting, als bestuurslid en als coördinator van het Koor ‘Zingen voor je Leven Harderwijk’ in de periode van 2003 tot 2019”
Frans Molemaker was duidelijk verrast toen hij ook naar voren werd geroepen om “De Maretak” in ontvangst te nemen. Dit vanwege zijn stuwende kracht bij de oprichting van de ‘Stichting De Maretak Veluwe’ en zijn grote inzet voor en intensieve betrokkenheid bij de activiteiten van de stichting. Niet alleen in een periode van meer dan 8 jaar als bestuurslid, waarvan 4,5 jaar als eerste voorzitter, maar ook als coördinator van ‘Verder in Balans Veluwe' en initiator en beheerder van de website tot op heden.Het koor Zingen voor je Leven Harderwijk bracht enkele liederen ten gehore. Het koor heeft in de afgelopen tijd afscheid moeten nemen van een groot aantal leden. Hierdoor komt het voortbestaan van het koor in gevaar.
Het koor is het visitekaartje van de stichting.
Versterking is daarom dringend gewenst!Tenslotte sprak Mieke van Rinsum nog een dankwoord.
Ze neemt weliswaar afscheid maar blijft verbonden met De Maretak.

Lees meer

4 FEBRUARI; WERELDKANKERDAG!

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Onzekerheid, angst, pijn, vermoeidheid en conditieverlies zijn klachten waar veel oncologiepatiënten na de medische behandeling van kanker mee te maken krijgen. Het oppakken van het dagelijkse leven kost vaak moeite. Uw oncologiefysiotherapeut en diverse andere professionals kunnen u ondersteunen om de draad weer op te pakken.

Op maandagmiddag 4 februari belicht de Maretak Veluwe in samenwerking met het Therapeutisch centrum "De Berekuyl" u de nieuwste ontwikkelingen in de zorg bij en na kanker in een themamiddag:

Pijn, voeding en bewegen bij kanker
Locatie: Centrum De Zin, Stationslaan 52, Harderwijk
Aanvang: 13:30 uur


Programma

 • 13:30 uur: Inloop
 • 13:40 uur: Welkom door Stichting De Maretak
 • Lezing: De gevolgan van kanker en kankertherapie
     Door Wouter Hoelen (oncologie-fysiotherapeut)
 • 14:15 uur: Pauze
 • Lezing: Voeding bij kanker
     Door Willy Angenent (diëtiste)
 • Lezing: Multidisciplinaire behandeling en management
     Door Astrid Hoelen (oncologie-fysiotherapeut)
 • 15:00 uur: Afsluiten door Stichting De Maretak

Lees meer

Kleur bekennen: verwondering en verbazing!!

Lees meer

VERWENMIDDAGEN


Gisteren was het dan zover! Onze eerste verwenmiddag.
En wat hebben onze gasten genoten van deze prachtige middag.


Deze verwenmiddag zou niet mogelijk geweest zijn zonder de aanwezigheid van onze behandelaars en we willen ze dan ook even kort in het zonnetje zetten:
Carl Ferket / Praktijk voor Holistische massage / www.carlferket.nl
Cranio sacraal therapie / Agnes le Clerq /www.cranio-harderwijk.nl De Goudsbloem
Pedicurepraktijk / www.pedicurepraktijkdegoudsbloem.nl 
Hand- en nagelspecialist Anja Paarhuis / Huid- en Oedeemcentrum Harderwijk / Dronten / Urk / Helga Morreau / www.huidenoedeemcentrum.nl
Natuurpraktijk Haarvriendelijk / Annie Kok / www.haarvriendelijk.nl
Neem gerust even een kijkje op hun sites en lees wat zij voor wellicht voor u kunnen betekenen.

De gasten gaven al aan goede tips en ideeën gekregen te hebben.
Naast deze verwennerijen werd ook de inwendige mens verzorgd met heerlijke lekkernijen aangeboden door Best Bakery Ermelo (www.bestbakeryproducts.com) met daarbij een lekker kopje koffie en/of thee.


Ook onze gastvrouwen en organisator van dit alles willen wij niet vergeten: Lies, Corrie, Herma, Gejo, Yvonne en Ank bedankt!

Mocht u deze middag niet in gelegenheid zijn geweest dan niet getreurd want op 14 maart hebben wij weer zo'n heerlijke verwenmiddag dus ook nu weer van ???? uitgenodigd.

Aanmeldingen via: info@demaretakveluwe.nl.
Aan het eind van de middag deelden wij allen de gedachte: "voor herhaling vatbaar en pure verwennerij".

Lees meer

WIJ VRAGEN U : KOM IN ACTIE!!

Doe mee aan de actie van het ING Nederlandsfonds!

De Stichting De Maretak Veluwe is geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland fonds.
Jij/u kunt ons helpen het hoogste bedrag € 5000,- te ontvangen door te stemmen via deze link: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-de-maretak-veluwe

Als de site is geopend, zie je het onderstaande beeld.
Dan hoef je alleen het geel gemarkeerde deel in te vullen en op 'Stem nu' te klikken!
Daarna krijg je nog een mail van “help Nederland vooruit” om je stem te bevestigen.
Per e-mailadres kan je één stem uitbrengen. Als je meer e-mail adressen hebt, kan je dus meer stemmen uitbrengen.
Deze mail kan je doorsturen naar familie, vrienden,kennissen en buren maar ook via whatts-app en andere links. Je helpt onze stichting daarmee aan de financiële middelen om de mensen, die leven met kanker, diverse activiteiten te kunnen blijven aanbieden.

Lees meer

CADEAUDOOSJES MAKEN

Lees meer

NIEUWJAARSRECEPTIE

Lees meer

Kerststukje maken.

Lees meer

PARTNERAVOND IN ST jANSDAL, 27-11-2018

Lees meer

Kerst in Kampen.Dit jaar geeft het koor “Zingen voor je leven Harderwijk” een kerstconcert.
Samen met het seniorenkoor TOP (Tot Ons Plezier) in Kampen treden zij op in de Sint Annakapel in Kampen.
De kerstliederen worden afgewisseld met zangsolo’s en het optreden van een blokfluittrio, dat bestaat uit de beide dirigenten en Froukje Hummelen.

Het kerstconcert is op zaterdag 15 december om 15.30 uur in de Sint Annakapel, Broederweg 10-12 in Kampen.

De entree is gratis, er wordt een collecte gehouden.

Iedereen is van harte welkom.

Lees meer

Informatieavond: JONG & KANKERLees meer

Nieuwsbrief nr. 4 (mei 2018)

Hierbij de tweemaandelijkse nieuwsbrief van stichting de Maretak Veluwe, een informatieblad voor mensen met kanker, hun naasten, vrijwilligers bij de Stichting en belangstellenden. Wilt u deze nieuwsbrief niet (meer) ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar info@demaretakveluwe.nl of miekevanr@solcon.nl.

Adviesraad
De adviesraad is de eerste keer bij elkaar geweest. Dat was een fijne, inspirerende bijeenkomst.
Uit verschillende aandachtsgebieden hebben we een vertegenwoordiger. De burgemeester van Harderwijk, Harm Jan van Schaik. Ds. Huib van der Burg, geestelijk verzorger van het St Jansdal ziekenhuis. Ds. Peter Verbaan uit Ermelo. Jan van Walsem, Han Werner en Evelien van Zandbergen-Gardenbroek zijn alle drie heel actief op verschillende terreinen in de samenleving.
Het is de bedoeling dat de leden van de adviesraad kritisch meekijken met het bestuur van de stichting en hen gevraagd en ongevraagd advies geven.

Zwemgroepen N.a.v. de stukjes in de krant hebben zich een aantal mensen gemeld voor de zwemgroepen. In de Sypel in Harderwijk is een extra uur ingesteld, omdat de groep te groot werd.

Ontspannen met Joosje. “Je krijgt er energie van”, “Ik heb er altijd wat aan”, “Het maakt mijn hoofd leeg”.
Een paar uitspraken van de mensen, die op de maandagmiddag (in de even weken) de oefeningen bij Joosje meedoen.
De deelnemers zelf hebben me gevraagd om een stukje te schrijven. Omdat ze het belangrijk vinden dat iedereen hiervan kan genieten.
We drinken eerst thee en praten over wat een ieder bezighoudt.En dan is het tijd voor de oefeningen:
We gaan in een kring zitten, met de voeten op de grond. Rustig in en uitademen. Dat geeft al rust en energie. De oefeningen die we daarna doen, doet Joosje rustig voor en vertelt erbij wat de bewegingen betekenen en waar ze voor zijn.Met een rustig muziekje op de achtergrond bewegen we soepel in de ruimte. Na afloop praten we nog even na en iedereen gaat ontspannen en met nieuwe energie de week in. We kunnen er weer tegen. Wil je het zelf een keer ervaren en voelen of het iets voor je is, kom dan een keer kijken en meedoen. Raadpleeg daarvoor de site (www.demaretakveluwe.nl).

Sponsoring
Frans Molemaker (één van de oprichters van de stichting) organiseerde een reünie van de school waar hij als docent en later als directeur aan verbonden was. De Weiburg, een school voor huishoud- en nijverheidsonderwijs is later gefuseerd met de technische school. Tegenwoordig is dat het “Morgencollege”. De deelnemers van de reünie hadden vooraf een bepaald bedrag gestort voor de koffie en de lunch. Na aftrek van de kosten bleef er € 144,55 over. Dit bedrag is op de rekening van de Maretak gestort. Hartelijk bedankt. Een prachtig initiatief.

Zingen in het St Jansdal. Zoals elk jaar, hebben we in april gezongen in een kerkdienst in het St Jansdal. Voorganger was ds. Huib van den Burg, geestelijk verzorger in het ziekenhuis, die ook deel uitmaakt van de adviesraad. Ieder jaar is het een bijzondere dienst.
Omdat een paar koorleden verhinderd waren, hebben we een paar oud-koorleden gevraagd ons bij te staan. Zij hebben enthousiast gereageerd en mee gerepeteerd en gezongen.

Koffieconcert 12 mei
En dan is het bijna zover: het Koffieconcert in de Catharinakapel.
We hebben er lang voor gerepeteerd.
Op deze zaterdagmorgen worden verschillende liederen ten gehore gebracht. Van ingetogen en ernstig, tot vrolijk en wereldmuziek.
Op het programma staan, naast een paar Close Harmony liederen, o.a. “Dona nobis pacem” en “Magnificat”, maar ook ‘De Zee” van Toon Hermans en “Halleluja” van Leonard Cohen.Een paar liederen worden begeleid door Rita Post, op de piano. De gezongen liederen worden afgewisseld met een blokfluitkwartet en solozang.
Het geheel staat onder leiding van dirigente Hetty Bolt.

Zingen geeft energie en kracht. En dat wij veel plezier hebben bij het zingen, willen wij u op deze morgen laten zien en horen.
Wij, van het koor, hopen dat de Catharinakapel helemaal vol zit.

Pitch voor de Lions club Harderwijk:


N.a.v. een artikel in de Harderwijker courant hebben we op een zaterdagmorgen een presentatie gegeven van ongeveer drie minuten. Het doel was om in aanmerking te komen voor een sponsorbedrag. De Lions bestaat 50 jaar en kiezen drie goede doelen om extra te ondersteunen. Na ons lijflied, uit volle borst gezongen, klonk een “bravo”!

Opdeze site, bij de pagina "Activiteiten" kunt u het rooster vinden van de maand mei en juni.
Hierbij nog een paar wijzigingen / aanvullingen:


- In overleg met de deelnemers is besloten om in mei de Schrijfkamer te verplaatsen van de donderdagmiddag naar de dinsdagmiddag, dus i.p.v. 17 wordt het 15 mei.
- De zwemgroep in Harderwijk is op 3 mei, i.v.m. de meivakantie, een half uur vervroegd en dus van 9.45 – 10.45 uur.
- Op donderdag 10 mei vervallen alle zwemgroepen. Het is dan Hemelvaartsdag.
- Op maandag 18 juni is de laatste koorrepetitie voor de zomervakantie.

Lees meer

Koffieconcert in de CatharinakapelOp zaterdagmorgen 12 mei treedt ons koor “Zingen voor je leven Harderwijk” voor de vierde keer op tijdens een koffieconcert in de Catharinakapel in Harderwijk.

Omdat we als koor niet zo groot zijn, hebben we de vorige optredens gezamenlijk met collega-koren verzorgd. Met de koren uit Ede, Ommen en Zwolle hebben we in 2012, 2014 en 2016 een mooi concert gebracht. Momenteel zijn er 32 koren aangesloten bij de stichting Kanker in Beeld.

Deze keer is het concert gecombineerd met een blokfluitkwartet en solozang.
Naast de dirigente, Hetty Bolt, maken Joalien van den Houten, Froukje Hummelen en Rita Post deel uit van dit kwartet. Rita begeleidt ons soms op de piano en Joalien is de soliste.
We zingen verschillende liederen, van ingetogen en ernstig, tot vrolijk en wereldmuziek.

Het geheel staat onder leiding van onze dirigente Hetty Bolt.
Zingen geeft energie en kracht. En dat wij veel plezier hebben bij het zingen, willen wij u op deze morgen laten zien en horen.

Wilt u een keer komen kijken en mee repeteren, dan ben u van harte welkom. Kijk voor meer informatie op onze website (activiteiten / Zingen voor je leven).

Lees meer

Creatief bezig zijn.

Brooddegen op 24 april.
Onder leiding van Lies hebben we met elkaar weer iets moois gemaakt.
Onder het genot van een kopje koffie/thee, maakten we prachtige kleine gebakjes. Ieder zijn eigen creatie.

En als je samen gezellig bezig bent, gaat praten ook gemakkelijk.

Wil je ook een keer meedoen met een workshop of houd je meer van zingen of zwemmen.
Kijk op de activiteiten kalender en kom vrijblijvend een keer langs.

Voor informatie mag je ook altijd bellen. Tel: 06-41430304

Lees meer

Nieuwsbrief nummer 3, maart 2018

Nieuwsbrief Stichting de Maretak Veluwe. Nr. 3 maart 2018

Hierbij de tweemaandelijkse nieuwsbrief van stichting de Maretak Veluwe, een informatieblad voor mensen met kanker, hun naasten, vrijwilligers bij de Stichting en belangstellenden.
Wilt u deze nieuwsbrief niet (meer) ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar info@demaretakveluwe.nl of miekevanr@solcon.nl.

Lees meer

Zwemmen voor mensen die kanker hebben(gehad)Zwemmen is goed voor lijf en leden. En dat geldt zeker voor mensen die lichamelijk veel ingeleverd hebben vanwege intensieve behandelingen.
Elke donderdagmorgen wordt er in drie zwembaden in de regio Noord West Veluwe aquafitlessen gegeven voor mensen met kanker en betrokkenen.

Onder leiding van een zweminstructeur met een medische aantekening, worden er oefeningen gedaan in het warme water. Goed voor de spieren en de conditie.
Bovendien geeft het weer zelfvertrouwen. Voor of na het aquasporten drinkt men ook regelmatig koffie met elkaar.
Is het zwaar? De oefeningen doe je mee zover je kunt.

En er wordt in het bad en bij de koffie ook veel plezier gemaakt en gelachen.
Wil je een keer meedoen?
Je bent welkom elke donderdag in:
“De Sypel” in Harderwijk van 10.15 tot 11.15 uur (contactpersoon Frans Molemaker: 06-10128963),
in “Calluna” in Ermelo van 11.00 tot 11.45 uur (contactpersoon Marian Venus: 0341- 554785) en
in “de Brake” in Nunspeet van 8.45 – 9.45 uur (tel. zwembad: 0341-256954)

Deze activiteiten worden, in samenwerking met de zwembaden, gecoördineerd vanuit de Stichting de Maretak Veluwe, een stichting voor mensen met kanker en hun naasten. http://www.demaretakveluwe.nl

Lees meer

Valentijn Verwenochtend 2018De Maretak in het St Jansdal

Op 14 februari j.l. was er weer een Valentijn verwenochtend in het St Jansdal Ziekenhuis. Heel wat vrouwen hebben zich heerlijk laten verwennen.
En ook Stichting de Maretak was aanwezig, want naast alle verwennerijen kon men ook nog even creatief bezig zijn.
Er werden madela’s gekleurd en tegelijkertijd komt dan het gesprek op gang. Hoe mooi is dat, want zo gaat het ook vaak als er workshops zijn bij Stichting de Maretak.
Samen iets ondernemen, gezellig met elkaar bezig zijn en ondertussen elkaar vertellen wat je bezighoudt.

Kom ook een keer langs en bezoek een van de activiteiten van Stichting de Maretak aan de Houtkamp 33 te Harderwijk.


Lees meer

De Maretak beweegt nog steeds!

Je hoort het van alle kanten: BEWEGEN!
Het is voor iedereen goed, maar voor mensen die na een operatie of intensieve behandeling weer naar hun “oude” conditie terug willen, is bewegen eigenlijk onmisbaar.

Vandaar dat Stichting De Maretak Veluwe zeven jaar geleden samenwerking zocht met het Sport- en Aquacentrum “De Sypel” in Harderwijk. In Ermelo is al ruim 15 jaar een groep actief in “Calluna” en in Nunspeet probeert een kleine groep wekelijks te werken aan de conditie.
Onder leiding van een speciaal opgeleide sportinstructeur zijn deze “medische groepen” wekelijks in het verwarmde water te vinden. ( zie voor tijden en plaatsen op pagina “Start” en klik daar op: “… het complete activiteitenrooster”)Het is zeker niet alleen het intensieve bewegen waar iedere deelnemer baat bij heeft. Onderling contact, het zogenaamde lotgenotencontact, is zeker zo belangrijk.

Wilt u zich aansluiten bij de genoemde groepen , die vallen onder de naam ”Verder in Balans Veluwe”, dan kunt u contact opnemen via het e-mail adres: info@demaretakveluwe.nl of met de coördinatoren: voor Ermelo: Marian Venus: nolmarian@planet.nl en voor Harderwijk en Nunspeet: Frans Molemaker: fr.molemaker@caiway.nl

Graag tot ziens!

Lees meer

VAN TOEN NAAR NU: NIEUW ELAN!

Nieuwsbrief Stichting de Maretak Veluwe.

November 2017
Aan de koorleden, zwemmers, vrijwilligers en alle mensen, die op één op andere manier betrokken zijn (geweest) bij onze stichting.


Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen binnen de stichting de Maretak Veluwe. Er is veel gebeurd de afgelopen maanden, de Tuinkamer is in beheer overgedragen en ondergebracht bij ZorgDat en het bestuur is compleet vernieuwd. Dat lichten wij graag toe.

De situatie tot september 2017:
De stichting richt zich op drie gebieden:
- Inloophuis “de Tuinkamer”:
In het inloophuis kan men een kopje koffie/thee drinken en worden diverse workshops, zoals bloemschikken, schilderen, schrijven e.d. aangeboden. Daarbij is het contact met elkaar belangrijk.
- Kanker in Beeld Veluwe:
Hieronder valt het koor “Zingen voor je leven” (opgericht in september 2011). Het koor is ook aangesloten bij de landelijke Stichting “Kanker in Beeld”. Er wordt éénmaal in de 14 dagen gerepeteerd in de Tuinkamer.
- Verder in Balans Veluwe: 
Hieronder vallen de zwemgroepen in Ermelo, Harderwijk en Nunspeet.

Aanleiding tot verandering.
Er kwamen in de loop van de tijd minder bezoekers in het inloophuis en de workshops werden minder bezocht. Ook de financiële middelen liepen terug. Het bestuur heeft toen besloten om de activiteiten van de Tuinkamer onder te brengen bij ZorgDat, een welzijnsinstelling die ook in het gebouw aan de Houtkamp gehuisvest is. Zo kunnen de activiteiten doorgaan en zijn er geen huurkosten meer. Het bestuur heeft daarbij aangegeven de stichting te willen overdoen aan het koor “Zingen voor je leven”. Het volledige bestuur is afgetreden en per 26 oktober is er een geheel nieuw bestuur benoemd.

De nieuwe situatie
Met de directie van ZorgDat is overeengekomen dat de activiteiten op maandag en dinsdag nog in de vertrouwde Tuinkamer gehouden kunnen worden. Dit geldt t/m eind 2018. Ook het koor kan er nog in die periode blijven repeteren. Dit betekent dat de gastvrouwen en workshopgevers van de Maretak, zoals voorheen, de activiteiten kunnen voortzetten. ZorgDat regelt de publiciteit en schept de voorwaarden. De Tuinkamer zal wel aangepast worden aan de huisstijl van ZorgDat. .

Nieuw bestuur
Het bestuur bestaat nu uit (van links naar rechts) :
Peter Peeters, penningmeester
Ank Bos, secretaris
Daisy Vliegenthart-Goedhart, voorzitter
Mieke van Rinsum, interne en externe communicatie
Willemien Schmal, algemeen bestuurslid.De mensen in dit bestuur hebben zich voor een jaar verbonden aan de Maretak om orde op zaken te stellen en te kijken hoe we verder moeten gaan. In een volgende nieuwsbrief zullen wij ons nader voorstellen.

Voor dit nieuwe bestuur staat vast dat Stichting De Maretak Veluwe een waardevolle rol vervult voor mensen die kanker hebben (gehad). Er is dan ook uitgesproken dat de huidige activiteiten, het koor, de zwemgroepen en de schrijfgroep, worden voortgezet. Daarnaast wordt er gekeken waar behoefte is aan uitbreiding van activiteiten. Heeft u suggesties, dan zijn deze van harte welkom!

Nieuwjaarsbijeenkomst
Een andere verandering is dat we dit jaar een nieuwjaarsbijeenkomst houden in plaats van de eindejaarsbijeenkomst, zoals gebruikelijk was de afgelopen jaren. Er zal in het nieuwe jaar (half januari) een nieuwjaarsreceptie georganiseerd worden, waarbij u o.a. kennis kan maken met het bestuur. Uiteraard krijgt u hiervoor nog een uitnodiging.

Zijn er vragen, opmerkingen of i.d., dan kunt u contact opnemen met één van bestuursleden.

Wij zijn van plan om weer vaker een nieuwsbrief te versturen.
Als u daar geen prijs op stelt, kunt u zich hiervoor afmelden via de website.of via: info@demaretakveluwe.nl

Lees meer

Landelijke koren dag "Stichting kanker in beeld" 20 Mei a.s.

A.s. zaterdag, 20 Mei, organiseert de Stichting Kanker in Beeld weer een landelijke korendag.
Koorleden van de 31 aangesloten koren komen bij elkaar in de Julianahal in Utrecht. Samen gaan we zingen, maar er worden ook verschillende workshops aangeboden en er is een gastoptreden.
Daarnaast veel ruimte om contact te leggen met andere koren. Kortom, het wordt een inspirerende dag. De dirigente en een aantal koorleden van ons koor zullen daar ook aanwezig zijn.  


http://www.kankerinbeeld.nl/zingenvoorjeleven/zingen-voor-je-leven/

Lees meer

Collecte 2017

Lees meer

Een luisterend oor.

Met ingang van 25 april geeft Ina Beerents 1 keer per maand op de dinsdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur de gelegenheid aan mensen die het inloophuis “de Tuinkamer” van de Maretak bezoeken of aan andere activiteiten meedoen, om in een persoonlijk gesprek met hun vragen, pijnpunten, emoties of spanningen naar voren te komen.
In een liefdevolle, rustgevende sfeer kan er samen gekeken worden naar zaken die om aandacht vragen; een luisterend oor kan soms net even wat verlichting brengen.

Eveneens bestaat er op deze ochtenden de mogelijkheid om aan nieuwe gasten in spé informatie te geven en te overleggen wat we voor hen zouden kunnen betekenen.

Lees meer

Welkom op WERELDKANKERDAG 2017

Lees meer

Koor en zwemmers

KOOR en ZWEMMERS
In de doucheruimte, na het zwemmen op donderdagochtend, begonnen een paar koorleden zachtjes het ‘Halleluja’ van Leonard Cohen te zingen.
Langzamerhand ging iedereen meezingen.
Het was een leuke ervaring, in zwempak, douchende zangers. En het klonk geweldig, meerstemmig en het galmde in die doucheruimte.

Het Halleluja van Leonard Cohen, met een Nederlandse tekst, is één van de liederen die we op zondag 19 februari a.s. in de kerkdienst van ziekenhuis St.Jansdal zingen. De dienst begint om 10 uur en Ds. Huib van der Burg is de voorganger.

Lees meer

Informatie bij het rooster van februari 2017

Informatie bij het rooster van februari 2017

Aanmeldingen via de mail van de Tuinkamer tuinkamer@demaretakveluwe.nl

Bezoekers,
Allereerst over 4 februari, dan is de Tuinkamer open voor een kopje koffie en informatie. Daarbij verkopen we ook de spullen die wij na het opruimen van het atelier, rustkamer en magazijn wegdoen. Inmiddels hebben een aantal van jullie al gezien dat de houten kast uit het kantoor nu in de Tuinkamer staat met spullen die gebruikt kunnen worden op de koffie ochtenden. In de laden zitten materialen om kaarten te maken, verder zijn er Mandela’s en andere volwassen platen om in te kleuren, dus ook kleurpotloden. Verder staat er acrylverf en zijn er spelletjes. In de boekenkast hebben we nu de tijdschriften van de verschillende patiëntenverenigingen neer gezet. Mogelijk dat ze daar eerder gelezen worden dan als ze in het kantoor of rustkamer staan.

Bloemschikken is deze maand niet op de 3e maar de 4e dinsdag van de mand, namelijk op 28 februari.

Informatie over de activiteit van Ina, THUISKOMEN BIJ JEZELF.
De titel zegt het al: we nemen even uitgebreid tijd voor onszelf en dat doen we in een rustige, veilige, liefdevolle sfeer.
We gaan bij onszelf naar binnen en dat betekent o.a. dat we ons op een ontspannen manier richten op de ademhaling.
Door middel van de ademhaling kunnen we spanningen, die we in ons lichaam vastgezet hebben, op eenvoudige wijze loslaten. Af en toe wordt er een nieuwe manier daartoe geoefend.
Om beter bij onszelf te kunnen blijven wordt aandacht besteed aan de energieverdeling in ons lichaam; vaak zitten we teveel in ons hoofd cq. in ons denken. Onze gedachten kunnen dan maar eindeloos door blijven malen, de zorgen stapelen zich op in ons hoofd en het enige wat ons dat oplevert is, dat we er ontzettend moe van worden.
Maar dat kan anders, daarin kunnen we onszelf bijsturen op een heel eenvoudige wijze. Zo zijn er meer techniekjes die ons geen energie kosten, maar ons energie opleveren! ( En soms is dat ook hard nodig.)

Aan het eind van de ochtend voelen we ons heerlijk ontspannen en genieten we na van een kopje koffie of thee. Voordat we beginnen liggen er ( inzicht-)kaartjes op de tafel klaar met een blanco kant naar boven. Nadat we onszelf de ontspanning hebben gegund, pakken we één van de kaartjes en daarop staat een woord of een afbeelding. We nemen even de tijd om te ervaren wat dat woord of die afbeelding met ons doet; wat het ons te vertellen heeft. Het brengt vaak een verrassend inzicht of een andere manier van kijken naar een bepaalde situatie. De ervaring leert dat zo’n aha-moment ons veel oplevert. We delen onze belevingen hiervan met elkaar, hetgeen ons nog meer inzicht of herkenning kan brengen.
Diverse onderwerpen komen er aan de orde en geen ochtend is hetzelfde. We lachen veel en houden het licht. Voor eigen inbreng is er alle ruimte en als je gewoon stil wilt zijn, alleen maar wilt ervaren, is dat ook helemaal prima.
De enige afspraak die er ligt is dat wat er gedeeld is met elkaar binnenkamers blijft!

Je bent altijd van harte welkom, dus voel je vrij om aan Thuiskomen bij jezelf deel te nemen! Ina Beerents

Op 15 februari wordt het 100ste hartkussentje aangeboden aan een patiënt in het ziekenhuis. Door de medewerkers van de hartkussentjes zijn er vanaf vorig jaar januari, dus meer dan 100 gemaakt, want af en toe verkopen we er bij een markt of zo tussen door er ook wel wat. Was het in het begin zoeken hoe het moest en was men blij als de vorm goed was, inmiddels hebben de naaisters er ook allerlei leuke figuren op gemaakt en is het spelen met lapjes. De kussentjes worden gemaakt van goed wasbare katoen. Daarnaast is er een groepje dat één keer in de maand op woensdagmiddag bij elkaar komt en er speciale goed wasbare vulling in doet en de kussentjes dicht naait. Zo kunnen we ruimschoots voldoen aan de vraag van het ziekenhuis en maken we inmiddels ook borstzakjes, voor in een speciale BH.
Alle lof voor deze groep!

Lees meer

WERELDKANKERDAG 04-02-2017Inloophuis stichting De Maretak Veluwe open op Wereldkankerdag 4 februari


REGIO – Op zaterdag 4 februari zijn de deuren van inloophuis De Tuinkamer geopend voor het publiek.
De Tuinkamer, gevestigd aan de Houtkamp 33 te Harderwijk, is de centrale plek waar mensen die kanker hebben of hebben gehad een luisterend oor vinden en waar ook volop vertier is door met elkaar bezig te zijn.

Wil je eens kijken hoe deze ruimte is gehuisvest onder een architectuur aangelegde tuin?
Je bent van harte welkom, tussen 10.00 en 13.00 zijn de deuren open!


Stichting De Maretak Veluwe biedt ondersteuning bij het zoeken naar mogelijkheden het leven opnieuw vorm te geven en de eigen kracht terug te vinden. Het gaat hierbij om hulp waar in de reguliere hulpverlening meestal geen tijd of geld voor is. De Maretak Veluwe kan in het zorgproces rondom kanker dus net de puntjes op de ‘i’ zetten in de hulp aan mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten.
De ondersteuning kan bestaan uit hulp door middel van een gesprekje, het gezamenlijk drinken van een kop koffie in het inloophuis De Tuinkamer (in gebouw de Tinne, Houtkamp 33, Harderwijk) of het maken van een wandeling.
Maar de hulpverlening heeft ook actievere vormen, zoals de wekelijkse zwemgroepen (in Ermelo, Harderwijk en Nunspeet) of het zingen bij het koor ‘Zingen voor je leven’.
Op verschillende manieren probeert De Maretak Veluwe mensen te helpen en te ondersteunen bij de zoektocht naar mogelijkheden om het leven opnieuw vorm te geven en de eigen kracht terug te vinden.

Om een indruk te krijgen ben je welkom, de koffie staat klaar en uitleg wordt gegeven over de workshops door Marianne Buitelaar.

De mensen van De Maretak Veluwe staan klaar om de ander te helpen en te ondersteunen maar dit kan niet zonder uw (financiële) hulp.
U kunt ons helpen door vrijwilliger te worden of wordt ‘Vriend’ en steun ons financieel.
Uw (structurele) giften zijn welkom op bankrekeningnummer: NL92RABO0117764256 o.v.v. Steun De Maretak Veluwe.

De stichting heeft een ANBI-status hierdoor is uw gift aftrekbaar via uw belastingaangifte.

Verder zoekt de stichting op korte termijn naar een coördinator. Voor meer informatie kijk elders op deze site bij de pagina : "Organisatie" of kom langs op Wereldkankerdag en laat je informeren.

Lees meer

2017, .... we zingen weer!!!


"Op maandag 16 januari is het koor "Zingen voor je leven Harderwijk" weer begonnen met zingen. Op één na waren alle koorleden aanwezig.
O.l.v. onze enthousiaste dirigente Hetty Bolt hebben we gerepeteerd voor de kerkdienst in het ziekenhuis St.Jansdal, waar we op 19 februari gaan zingen. Daarnaast zijn we begonnen met een paar liederen van ABBA in te studeren. Het repertoire is dus heel divers.
De repetities zijn op de maandagmiddag in de oneven weken, van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Kom gerust een keer kijken en meedoen.Lees meer

Lichtjes voor de donkere dagen.

In De Tuinkamer is men weer druk bezig geweest.
Onder leiding van Joke heeft men windlichtjes gevouwen.
Met waxinelichtjes er in geeft het een stralend licht

.

Lees meer

HARDERWIJKERS EN HIERDENAREN BEDANKT!!!

Persbericht

Harderwijk, 18 november 2016

Harderwijkers en Hierdenaren Bedankt!

Stichting De Maretak Veluwe laat zien wat het in huis heeft


REGIO – Stichting De Maretak Veluwe wil alle deelnemers van de actie ‘SamenLoop voor Hoop’ hartelijk bedanken.
De opbrengst van de loop wordt op woensdag 30 november 2016 bekend gemaakt tijdens het Open Huis van Stichting De Maretak Veluwe.
Tijdens het Open Huis aan de Houtkamp 33 te Harderwijk kunnen belangstellenden zien en ervaren op welke manieren (ex)patiënten met kanker via De Maretak Veluwe worden geholpen.
Mensen kunnen er onder meer workshops volgen, deelnemen aan een zangkoor en is er tijd en ruimte voor gesprekken met lotgenoten.
Mensen die graag een baantje trekken kunnen deelnemen aan zwemuurtjes.
Deze mogelijkheden organiseert De Maretak Veluwe in Harderwijk, Ermelo en Nunspeet.

Stichting wordt geleid door vrijwilligers.
De gastvrouwen, workshopleiders en bestuursleden zetten zich belangeloos in voor de organisatie. De organisatie is dan ook afhankelijk van giften.
Met de opbrengst van de ‘SamenLoop voor Hoop’- actie worden de activiteiten in De Tuinkamer mogelijk gemaakt.

De Tuinkamer, gevestigd aan de Houtkamp 33 in Harderwijk, is een gemeenschappelijke ruimte waar drie dagen per week activiteiten zijn voor (ex)patiënten met kanker en hun naasten.
Belangstellenden zijn van harte welkom op het Open Huis op woensdag 30 november van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur.
In de ochtend is er een workshop oliepastel schilderen en in de middag is het tijd voor handwerken. Er worden dan kussentjes in de vorm van een hart gemaakt voor de afdeling oncologie van het St. Jansdal.

Kanker raakt ons allemaal, want kanker heb je samen!
Wilt u ons helpen?
Zoals u leest; wij staan graag voor mensen klaar om ze te helpen en ondersteunen maar kunnen dit niet zonder uw (financiële) hulp. U kunt ons helpen door vrijwilliger te worden of wordt ‘Vriend’ en steun ons financieel. Uw (structurele) giften zijn welkom op bankrekeningnummer NL92RABO0117764256 o.v.v. Steun De Maretak Veluwe.

Onze hartelijke dank voor uw steun, mede namens alle mensen die van onze diensten gebruik maken.

Voor meer informatie bel, Hanna Sijmons, coördinator Inloophuis De Tuinkamer 06 305 467 01 of mail naar info@demaretakveluwe.nl, Stichting De Maretak Veluwe, Houtkamp 33, 3841 XC in Harderwijk

Lees meer

Lezing: "Huidverzorging na bestraling"

Op woensdagmiddag 23 november a.s. organiseren wij in De Tuinkamer een lezing over huidverzorging na bestraling. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en wordt verzorgd door Afranature – praktijk voor huid- en oedeemtherapie uit Ermelo.
Na afloop is er gelegenheid voor het stellen van vragen over huidverzorging en andere onderwerpen.


Bestraling of radiotherapie kan veranderingen van de huid ten gevolge hebben. Zo kan de huid dunner, schilferig en droog worden of vettig. Daar is wat aan te doen.
Praktijk Afranature gaf eerder met succes voorlichting in De Tuinkamer over oedeemtherapie.

De Tuinkamer is een inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad) en maakt deel uit van Stichting De Maretak Veluwe. In ons inloophuis is ruimte voor gesprekken en allerlei activiteiten.
Adres: Houtkamp 33, gebouw De Tinne, Harderwijk.

De komende voorlichtingsbijeenkomst is misschien voor u een goed moment om eens kennis te maken met onze gezellige ruimte dichtbij het centrum van Harderwijk.
Wij hopen u 23 november of een andere keer te ontmoeten. Kijk voor openingstijden en programma op onze site: www.demaretakveluwe.nl of bel Hanna Sijmons, coördinator op 06-30546701.

Lees meer

Stemmen bij SPECSAVERS!!!

"Lokaal betrokken"
"De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zetten we graag om in actie. "

Deze tekst vindt u op de site van Specsavers.
Ook de winkel van deze keten in Harderwijk doet mee met deze actie.
Wij hebben stichting De Maretak Veluwe aangemeld als doel.
Daar is positief op gereageerd.

Daarom vragen wij u, uw familie en omgeving op de site van Specsasvers te stemmen op onze stichting.
Hoe werkt dat?
U gaat naar de volgende site: http: http://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/stemmen/de-maretak-veluwe_41751/
U vult uw gegevens in, u stemt en u bevestigt daarna de toegezonden mail.
Veel dank!

p.s. na 24 uur kunt u nog een keer stemmen!!

Lees meer

Informatie bij rooster november.

Dit rooster is weer vol van activiteiten, waarbij wij denken dat ze waardevol zijn.

Over de activiteiten:
Wat kun je bij Joosje haar activiteit verwachten?
Wat een deelnemer na afloop vertelde : “Ik ging er naar toe en was moe, en wou wel kijken. Eerst deden we wat ontspannende oefeningen waardoor ik me rustiger ging voelen, je hoeft dus niets te doen! Daarna deden we een aantal bewegingsoefeningen, niet moeilijk, maar voelde wel weer nieuwe energie. Heel bijzonder en goed om te doen”.
Ook proberen?

Hierbij ook graag aandacht voor: “Zo is Yoga”
Het zou fijn zijn hiervoor inschrijvingen te krijgen.
Theo biedt ook de mogelijkheid om naar Ermelo te komen.

Marianne gaat met olie pastelschilderen kaarten maken, dat was vorig jaar een groot succes.

Natuurlijk is er op de 3e dinsdag weer bloemschikken.
Graag aanmelden.

De 3e donderdag De Schrijfkamer.
Ook graag aanmelden.

Op dinsdag 22 november doen Ina en Marianne samen weer een activiteit, waarbij ze hun speciale aandachtsgebieden bundelen, mee doen dus!

Op Woensdag 23 nov. is er weer een lezing van Afranature.
Deze keer over: "Huidverzorging na bestraling".
Dit onderwerp kwam naar voren uit hun enquête van de vorige keer,
Ook alle andere vragen zijn welkom.

Op 29 nov. zal Jolijn laten zien hoe je een mooie waxinelichthouder maakt.
Graag aanmelden!

Als laatste zie je in het rooster dat we ook de zwemgroepen in Ermelo en Nunspeet noemen. Die vallen namelijk ook onder de aandacht van de Maretak.

Het aanmelden voor de activiteiten: in de Tuinkamer of via: hannasijmons@gmail.com of 06 305 46701

Een goede maand en graag tot ziens,

Hanna (coórdinator De Tuinkamer)

Lees meer

Herfst in De TuinkamerOnder leiding van Yvonne werden op dinsdagmorgen herfstkransen gemaakt. Ingespannen en in stilte werd er gewerkt en de resultaten zijn prachtig!

Lees meer

Borstkankersymposium“Zing voor je leven” koor uit Harderwijk op borstkankersymposium.
Afgelopen zaterdag 8 oktober werd er in kasteel Vanenburg een symposium gehouden voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad).
De hele dag waren er workshops over borstkanker: vermoeidheid na kanker, kanker en voeding, kanker en arbeid, massage bij kanker en nog meer onderwerpen.

Ongeveer 200 mensen namen deel aan dit symposium.
De muzikale afsluiting werd verzorgd door het koor “Zingen voor je leven Harderwijk”.
Met tien koorleden stonden we op het podium en begonnen met een meezinger: Funga Alafia (wij begroeten u met ons hoofd en met ons hart).
In één van onze favoriete liederen “Mag ik mijn verhaal aan jou vertellen?” gaven we al zingend aan dat lotgenotencontact ook belangrijk is.
En natuurlijk werd er geëindigd met ons eigen lied “Zing voor je leven”. De tekst spreekt voor zich: “Zo’n liedje geeft moed en kracht. Melodietje dat zingt in je lijf en in je geest.”

Lees meer

BorstkankersymposiumA.s zaterdag 8 oktober wordt er in kasteel Vanenburg voor de tweede keer een "Borstkankersymposium" georganiseerd.
Het thema is "Late gevolgen van borstkanker".
Er zijn diverse sprekers en workshops.
Als afsluiting zingt het koor "Zingen voor je leven Harderwijk".
Er zijn nog kaarten voor de hele dag te koop ( € 15 voor de hele dag).
Wil je meer weten, kijk dan even op de site: www.borstkankersymposium.nl.

Lees meer

Herfst met bloemen

Dinsdagmorgen zijn er onder de enthousiaste leiding van Yvonne Goosensens weer prachtige bloemstukjes gemaakt.
Wil je een keer meedoen?
Dat kan!
Op dinsdagmorgen 18 oktober is de mogelijkheid om een herfstkrans te maken.
Wel graag vóór 12 oktober aanmelden i.v.m. het bestellen van materiaal.
De kosten zijn € 5.-

Lees meer

"Ik zou wel eens willen weten ......."

Een warme middag, maar enthousiast hebben we met z’n vijven over dit onderwerp geschreven.
Aan de hand van een kaart met een uitspraak, gezegdes en een zelfgemaakte tekening hebben we stilgestaan bij “weten en vragen”.
Zoals altijd waren de schrijfsels heel verschillend.
Het was weer een inspirerende middag.

Wil je ook meeschrijven, dan ben je van harte welkom op de derde donderdag van de maand. We starten om 13.30 uur en het duurt twee uur. In het activiteitenrooster van oktober is de komende schrijfkamer helaas niet opgenomen. Maar in oktober ben je wél welkom op
                                Donderdag 20 oktober.
Wil je meedoen, stuur dan even een mail: miekevanr@solcon.nl

Lees meer

Dit was: Samenloop voor Hoop 2016

De Samenloop is weer gelopen en de opbrengst mag er zijn: € 95.000. Het was, net als in 2014 een geweldig evenement, het weer werkte mee en de sfeer was gemoedelijk en indrukwekkend.
In de survivortent was de Tuinkamer nagebouwd.
De gastvrouwen en workshopgevers hadden hun spullen meegenomen en er werden workshops gegeven, zoals in de Tuinkamer. Oliepasteltekenen, bloemschikken, een ketting maken en schrijven.
Om de aandacht op de Tuinkamer te vestigen stond Joosje buiten de tent grote bellen te blazen.
Dat werkte goed, veel mensen kwamen af op de mooie, grote, gekleurde bellen.
Lees meer

ACTIVITEITEN TUINKAMER IN DE SURVIVORTENT TIJDENS SvH 2016

Lees meer

PROGRAMMA: SAMENLOOP VOOR HOOP 2016

Lees meer

De acties van Zingen voor je Leven Harderwijk.Nieuwsbrief september 2016

Koor “Zingen voor je leven”. Na een wisselvallige zomer, zijn we op 15 augustus weer gestart met de koorrepetities.
Op maandagmiddag, in de oneven weken, zingen we van 14.30 tot ongeveer 17.00 uur in inloophuis “de Tuinkamer”.

Maar eerst een terugblik over het afgelopen seizoen.
Het hoogtepunt was, in mei, het optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. Samen met 300 koorleden, mensen van “Beelden voor je leven”, “Schrijven voor je leven” en “Spelen voor je leven” hebben we het verhaal van “de Kleine Prins” van Antoine de Saint-Exupéry uitgebeeld. De schrijvers hadden het verhaal bewerkt, de acteurs kwamen uit de groep “Spelen voor je leven” en het decor was gemaakt door de creatieve “Beelden voor je leven”-groep.
Samen hebben we een prachtig evenement neergezet. Met bijna het voltallige koor zijn we naar Amsterdam afgereisd.
’s Middags repeteerden we in de vlakbij gelegen Obrechtkerk. En ’s avonds nog met het orkest en de acteurs en zangers in het Concertgebouw. De zaal was bijna uitverkocht en we hebben genoten.

Lees meer

PERSBERICHT !!
Harderwijk, 2 september 2016 Inloophuis De Tuinkamer (tijdelijk) verplaatst naar Stille Weide!


REGIO – Op vrijdag 9 september is alweer de tweede Samenloop voor Hoop in Harderwijk. Een evenement waarbij een enorme wandelestafette wordt gelopen door mensen die geraakt zijn door mensen om hun heen die kanker hebben of hebben gehad. De start is om 17.00 uur en eindigt 24 uur later! De Maretak Veluwe werkt dezer dagen nauw samen met Samenloop voor Hoop.

De Maretak Veluwe helpt mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Speciaal voor deze 24 uurs verplaatst zij haar inloophuis De Tuinkamer naar locatie de Stille Weide (strandboulevard). Het gaat hierbij om hulp waar in de reguliere hulpverlening meestal geen tijd of geld voor is. De Maretak kan in het zorgproces rondom kanker dus net de puntjes op de ‘i’ geven in de hulp aan deze mensen.

Lees meer

Met bellenblazen de zomerstop in

Voor ons inloophuis De Tuinkamer is de zomerperiode ook een beetje een rustperiode.
Om die rustperiode in te luiden werd er door een groep enthousiaste bezoekers en gastvrouwen "gespeeld" met water en een speciaal soort "zeepsop"


.

Lees meer

Beheren website

Het bestuur van Stichting de Maretak is op zoek naar een vrijwilliger/ster voor het beheren van de website. Lijkt het je leuk,stuur dan een mailtje naar: info@demaretakveluwe.nl. en wij nemen kontakt met je op.

Lees meer

SamenLoop voor Hoop 2016De voorbereidingen zijn in volle gang om er weer een groots evenement van te maken. De Maretak Veluwe doet volop mee. Het koor o.l.v. Mieke, vormt een estafette wandelgroep en iedereen van de Maretak kan zich hierbij aansluiten. Het evenement begint op vrijdagmiddag tot zaterdag middag 9 en 10 september. Op dit moment denken we aan:

 • om in een eigen tent de sfeer van de Tuinkamer na te bouwen. We streven naar een zo reëel mogelijk beeld. Een grote ruimte waarin workshops plaats vinden. Een rust- spreekruimte waarin we de verschuillende patiëntenverenigingen ruimte willen geven.
 • er zou een Atelier kunnen zijn met informatie over wat er zoal in de Tuinkamer gemaakt wordt en waar men werken kan.
 • ook denken we aan een aantal workshops zoals: olie-pastel schilderen, een schrijfhoek, bloemschikken, mogelijk versieren van cubcakes en natuurlijk de mogelijkheid om de kaarsenzakken te versieren enz. enz.
 • misschien gaan we ook met muziek wat doen. O.l.v. de dirigente van ons koor kunnen we bezig zijn met de vraag: Welke invloed heeft muziek op mensen?
De schilderijen die twee jaar geleden zijn gemaakt willen we verzamelen en in de grote tent neerzetten.

Voor mannenactiviteiten zijn we op zoek naar een palingroker en/of informatie van de Molenstichting.

Kortom we zijn nog aan het onderzoeken.
Een suggestie of een leuk aanbod is natuurlijk van harte welkom.
Neem daarom contact op met Hanna, coördinator van de Tuinkamer. Tel: 06 - 30 54 67 01
Lees meer

Lees meer

LOTERIJ KERN NOTARISSEN

Kern notarissen bestaat 50 jaar en in het kader van het 50-jarig bestaan organiseren zij een loterij. U kunt uw stem uitbrengen op Stichting De Maretak Veluwe. De Stichting met de meeste stemmen ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro. Ga naar www.kern50jaar.nl en stem! Alvast bedankt.

Lees meer

ONCOFONIE : 'Le petit Prince'; 16 mei!

Ons koor "Zingen voor je leven", dat momenteel uit 15 zangeressen bestaat, is onderdeel van het landelijk korennetwerk van de stichting Kanker in Beeld.
Op 16 mei gaan we met alle koren in Nederland (tussen de 300 en 400 koorleden) zingen in het Concertgebouw in Amsterdam.
Het wordt een geweldig evenement: de koorleden van de "Zingen voor je leven" koren brengen een aantal mooie liederen ten gehore, de decors zijn ontworpen door mensen van "Beelden voor je leven", het verhaal is geschreven door deelnemers van "Schrijven voor je leven" en verbeeld door de "Spelen voor je leven"-groep en er treden een aantal Nederlandse artiesten op.
Kortom, dit moet je gezien en meegemaakt hebben.
 
Meer informatie vind je op de site www.oncofonie.nl en daar kun je ook de kaarten bestellen.

Lees meer

Zingen in St Jansdal

 
Op zondag 10 april zingt het koor "Zingen voor je leven" in het ziekenhuis St. Jansdal.
Elk jaar worden we gevraagd om een keer in een zondagsdienst te komen zingen en die uitnodiging nemen we met plezier aan.
Deze oecumenische dienst wordt geleid door ds. Huib van der Burg en wordt gehouden in de Dageraitzaal.
Dit keer zullen we ook voordat de dienst begint een paar liederen zingen.Lees meer

Nu repeteren, straks uitvoeren: ONCOFONIE 16 mei"Met meer dan 300 koorleden van (bijna) alle koren "Zingen voor je leven" hebben we op 12 maart j.l. heerlijk gezongen. 
Ditmaal stond de landelijke korendag in het teken van de oncofonie 2016. We hebben de liederen gezongen, maar ook de andere zaken, zoals de decoropstelling gerepeteerd.
Het was weer een vermoeiende, maar fantastische dag."

Lees meer

Een gedicht uit De Tuinkamer

BALANS,
 
Een warm ontvangst en liefdevolle aandacht
onder het genot van een kopje koffie in de Tuinkamer…..
 

Lees meer

Stress vermindering door ademhaling

Wegens succes, herhaling
 
 
Lezing Lennart B. Mesrits
Meer rust en ontspanning in 2016
Tuinkamer, Houtkamp 33, gebouw, DE Tinne, Harderwijk
Woensdag 2 maart 14.00- 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur
 
In de workshop Stressmanagement van Mesrits Operandi leert u op een heldere manier wat stress nou precies is en wat stress met u doet.
Daarnaast leert u op een doeltreffende manier om te gaan met uw alledaagse stress.
Kom ook naar de workshop Stressmanagement op 2 maart 
Duur; ongeveer 1,5 uur

Lees meer

Zeer geslaagd koffieconcert! 

Op zaterdag 6 februari hebben het koor "Zingen voor je leven Harderwijk" en het "Zonnesteenkoor" uit Hattem, in een volle Catharinakapel, een zeer bijzonder en  mooi koffieconcert gegeven. Het concert van ingetogen, maar ook vrolijke liederen, werd afgewisseld door een paar zelfgemaakte gedichten, met als thema "Balans".
De reacties waren uiterst positief.
 

Lees meer

Voorjaar en SchrijvenA.s. donderdagmiddag 18 februari van 13.30 tot 15.30 uur gaan we weer met elkaar schrijven in De Tuinkamer.

Valentijnsdag is net achter de rug en de lente is in aantocht. De knoppen aan de bomen groeien, voorjaarsbloemen bloeien, vogels fluiten en vandaag schijnt de zon. De natuur droomt van de lente. En wij, waar dromen wij van? Waar verlangen wij naar? Wat is geluk?

Tijdens de komende Schrijfkamer gaan we onderzoeken of we geluk naar ons toe kunnen schrijven.

Zin om mee te doen? Laat even weten of je komt.: tuinkamer@demaretakveluwe.nl

Lees meer

Hartkussentjes voor St. Jansdal

In de Tuinkamer is de laatste maanden hard gewerkt aan het maken van hartkussentjes. Deze zijn bestemd voor vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. Vanmorgen ( 3 februari 2016) zijn ze door Hanna Sijmons, de coördinator, aangeboden aan Annegreeth Hamstra, mammacare verpleegkundige in het St. Jansdal. Een aantal naaisters en de voorzitter waren daarbij aanwezig.

Lees meer

Koor Zingen voor je leven Harderwijk


Op zaterdagmorgen 6 februari a.s. (van 10.30-12.00 uur) zal het koor "Zingen voor je leven
Harderwijk",
samen met het "Zonnesteenkoor" uit Hattem, een koffieconcert geven in de
Catharinakapel (Klooster 1) in Harderwijk. Samen brengen wij een aantal liederen ten gehore,
maar de koren zullen ook afzonderlijk zingen. Tussendoor worden er een paar gedichten
voorgelezen, die in het inloophuis "de Tuinkamer" zijn gemaakt. In dit (gratis) inloopconcert
willen wij laten horen en laten zien dat zingen nieuwe energie en kracht geeft en dat het plezier
in zingen, in deze koren, vooropstaat.

Lees meer

FEBRUARI ........ MARETAKMAAND

    Voor aanmelden en informatie: tel: 06 - 30 54 67 01

Lees meer

Samenloop voor Hoop 2016Bijzonder nieuws van Samenloop voor Hoop. De organisatie Bikers Against Cancer is goed op weg, Je kunt daat een kaasplankje bestellen met het logo van je eigen organisatie. De opbrengst is dan voor Samenloop voor Hoop.

Lees meer

Zingen en gedichten, 6 februari.

Februari is de maand waarin Wereldkankerdag valt, en deze maand zijn er extra activiteiten van Stichting de Maretak Veluwe.

Op zaterdagmorgen 6 februari geeft het koor Zingen voor je leven een koffieconcert in de Catharinakapel en we zouden dat concert graag willen afwisselen met gedichten, die door gasten van de Tuinkamer gemaakt zijn.
Op donderdag 21 januari is er in de Tuinkamer dan ook een bijzondere middag, n.l. gedichten schrijven.
O.l.v. Mieke en Hanneke gaan we aan de hand van verschillende oefeningen zelf aan de gang.
Je bent van harte welkom van 13.30 uur - 15.30 uur in de Tuinkamer.

Lees meer

Goede feestdagen met De Maretak Veluwe
Het was woensdag 16 december 2015
Er stond een tafel, een mooie, volle tafel.
Op deze tafel lagen bijzondere en feestelijke dingen.
Feestelijke voorwerpen gemaakt en bedacht in De Tuinkamer, het inloophuis van onze stichting.
Achter deze tafel drie enthousiaste betrokkenen.
Deze tafel stond bij een in Harderwijk bekende plek: "Broodje Kok"
Waardevolle betrokkenheid!
De Maretak was daar om een ieder goede feestdagen te wensen met een tastbare herinnering.


Lees meer

DE MARETAK VELUWE 10 JAAR

"Vandaag (15 december) is het precies 10 jaar geleden dat de statuten getekend werden bij notaris Eef Wemes. 
In die 10 jaar hebben we al veel bereikt: drie zwemgroepen, een koor en een inloophuis waar mensen allerlei workshops doen en even binnen kunnen lopen voor een kopje koffie/thee en een praatje.
Veel mensen hebben "de Maretak" en de "Tuinkamer" al gevonden."

Lees meer

Voeding en kanker


Op woensdagavond 25 november om 19.30 uur is er een avond over voeding  bij kanker in de Tuinkamer van De Maretak. Adres: Gebouw De Tinne, Houtkamp 33 Harderwijk.

Informatie wordt  gegeven door diëtiste, Willy Angenent
 

Lees meer

Vilten voor de donkere dagenHoe eenvoudig, maar ook, hoe sierlijk!
In De Tuinkamer was een workshop ”Vilten”
Onder leiding van Mieke maakten de gasten een vilten hoesje om een theelichtje.
Mooi voor de steeds maar donker wordende dagen!En veergeet de herfstkransen niet!


 
En …………….. volgende week?
Op woensdag 18 november Lies geeft een workshop brooddeeg maken, op een doosje.
Zie het voorbeeld op de foto.

Lees meer

Samenloop voor Hoop 2016 op de Stille Wei

Wist je dat... de Samenloop voor Hoop Harderwijk in 2016 weer plaatsvindt tussen het water en de oude muur op het evenemententerrein 'de Stille Wei'

Lees meer

'Zingende' bloembollen

De stichting Kanker in Beeld heeft alle koren “Zingen voor je leven” 50 zakjes met tulpenbollen geschonken.
Deze zakjes kunnen verkocht worden voor € 10 per zakje en de opbrengst is voor het plaatselijke koor.
Ook ons koor ‘Zingen voor je leven Harderwijk’ verkoopt deze bloembollen.
De tulpen zijn donkerroze van kleur en zijn van een goede kwaliteit.
Tot 1 december kunnen ze nog de grond in. Eventueel kan dat ook nog in maart 2016, na de vorstperiode.
 
Ondersteun ons koor en koop een zakje prachtige tulpenbollen voor € 10.
Ze zijn verkrijgbaar in het inloophuis “de Tuinkamer” of stuur een mail aan de koorcoördinator (miekevanr@solcon.nl).

Lees meer

Hartkussentjes voor MammapoliIn De Tuinkamer van Stichting De Maretak wordt op woensdag 28 oktober om 19.30 uur een informatieavond gehouden over de Mammapoli van het St Jansdal. Verpleegkundige Annegreeth Hamstra vertelt welke hulp de Mammapoli aan kankerpatiënten kan bieden.
Om (borst)kankerpatiënten extra te steunen, heeft Annegreeth gevraagd om zogeheten ‘hartkussentjes’ te gaan maken die vervolgens aan patiënten kunnen worden meegegeven.

Lees meer

Zingen in "Randmeer".Bijna 40 mensen zaten klaar in de grote zaal om ons te horen zingen. Wij, het koor "Zingen voor je leven Harderwijk " traden op in "Randmeer", één van de twee zorgcentra in Harderwijk. 

Lees meer

"Terugvinden van je eigen kracht"

Zo heet de cursus die binnenkort start in het inloophuis de Tuinkamer.
In 6 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur willen we stilstaan bij het terugvinden van de balans in je leven.

Lees meer

SamenLoop voor Hoop Harderwijk 2016

Ben jij er bij?
Wij organiseren op dinsdag 27 oktober een Kick Off waarbij wij informatie geven over de Samen Loop voor Hoop Harderwijk.
De Kick Off vindt plaats in MFC de Bogen, Triasplein 11 in Harderwijk van 19.30 tot 21.00 uur.

Teams kunnen zich daar komen inschrijven en hun startpakket ophalen. Ook is het vanaf dat moment mogelijk je digitaal in te schrijven.
Teams, survivors, sponsors, vrijwilligers, commissieleden, belangstellenden: iedereen is welkom!

p.s. Er is een wijziging in inschrijfkosten voor teams; dit is nu € 15 per teamlid.

Lees meer

Samenloop voor Hoop 2016

Het lijkt nog zo ver weg, de volgende Samenloop voor Hoop, maar er moet heel veel geregeld worden.
Daarom heeft de eerste vergadering al weer plaats gevonden.
Op dinsagavond 22 september was er een weerzien van commissieleden van vorig jaar en een paar nieuwe mensen in De Tuinkamer van stichting De Maretak Veluwe.
Het was weer een plezierige en ook structurele vergadering. Er werden "spijkers met koppen" geslagen en taken verdeeld.
Bij de kennismakingsronde gaven een paar mensen aan dat meewerken aan de Samenloop voor Hoop eigenlijk een verslaving is.En er werd heftig mee geknikt.
De commissie kan voor de verschillende werkgroepen ( w.o. teams, logistiek, dagplanning e.d. ) nog vrijwilligers gebruiken.
Dus geef je op. (harderwijk@samenloopvoorhoop.nl)
En ....zet vast in uw agenda: 9 en 10 september 2016 is er weer een nieuwe Samenloop voor Hoop in Harderwijk.

Lees meer

Avondopenstelling Tuinkamer voor (ex)kankerpatiënten

REGIO - Na de diagnose kanker en daarna een traject met onderzoeken en afwachten op uitslagen, verandert je kijk op de wereld. Na die periode breekt er een tijd aan om weer met de dagelijkse dingen bezig te gaan, zoals werk. Dit valt niet altijd mee. Het is een zoektocht naar je mogelijkheden. Werken aan je conditie is en blijft een belangrijke taak. Ook hiervoor is ruimte bij De Tuinkamer van Stichting De Maretak Veluwe. Deze stichting biedt op verschillende manieren hulp aan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten.
 
“In De Tuinkamer kan men terecht voor verschillende activiteiten, maar mensen zijn er ook van harte welkom om gewoon even een praatje te maken. Om de mensen die overdag bezig zijn toch de kans te geven om een luisterend oor te bieden, zijn wij ‘s avonds vaker en langer open. Ook hebben wij een aantal van onze activiteiten in de avond gepland. Op deze manier kunnen we de mensen flexibel met raad en daad bijstaan”, zegt coördinatrice Hanna Sijmons van De Tuinkamer.
 
Luisteren
Het programma-aanbod van De Tuinkamer is gevarieerd. Tijdens lezingen worden de aanwezigen geïnformeerd over verschillende aspecten van het menselijk lichaam en de ziekte kanker. Op 30 september 19.00 uur spreekt Carl Ferket over Holistische Massage met als thema: ‘Wat ons lichaam ons vertelt; even stilstaan bij jezelf’. Op 7 oktober 19.30 uur staan olie- en pastelschilderen op het programma. Deze workshop wordt gegeven door Marianne Buitelaar.
“Na de succesvolle lezing van 16 september Psycho-energetische therapie (PET) werkt, is besloten ook dit onderwerp vaker op de activiteitenagenda te plaatsen”, voegt Hanna toe. Mensen die hierover meer willen weten, kunnen bellen met onderstaande nummers.
 
Wandelschoenen
Voor degenen die liever actief bewegen start er op 23 september een loopgroep. Deze groep vertrekt om 19.00 uur vanaf De Tuinkamer. In een rustig tempo wordt er een uur gewandeld onder leiding van Petra Winter. Verder komt het koor ‘Zingen voor je leven’ eens per twee weken bij elkaar. Ook wordt er iedere donderdagochtend gezwommen. ( voor tijden, zie de site) 
 
Meer informatie
Inloophuis De Tuinkamer is gevestigd aan de Houtkamp 33 in Harderwijk, telefoon tijdens openingstijden: 0341 - 745 035 of bel met Hanna Sijmons: 06 - 30 54 67 01. Kijk voor actuele openingstijden en het programma op de website: www.demaretakveluwe.nl.

Lees meer

Creativiteit in De Tuinkamer

Zoals het programma van De Tuinkamer, te vinden door op de link te klikken bij de “Home”-pagina, worden er veel creatieve activiteiten gerealiseerd. Bezoekers doen, naast het elkaar ontmoeten, mee met verschillende workshops. Een ……. de koffie of de thee wordt verzorgd door de gastvrouwen.


Lees meer

Werken met schelpen

In De Tuinkamer werd afgelopen week heel kunstzinnig gewerkt met schelpen. Onder leiding van Jolijn Visser waren de bezoekers van het inloophuis druk met het verven van schelpen. Met heldere, sprekende kleuren werden de schelpen prachtige hangers.


Lees meer

Verrassend!

Afgelopen week waren de gasten in De Tuinkamer erg druk met de workshop “doosjes maken”.
De resultaten waren verrassend. Lies zette de deelnemers aan er iets moois van te maken.
Bijgaande foto bewijst dat wel.
Complimenten!

Lees meer

Lees meer

Last van vermoeidheid na kanker?

Heeft u in het verleden kanker gehad, maar belemmert vermoeidheid u nog steeds in het dagelijks leven? Meld u dan nu aan voor het onderzoek Fitter na kanker.

Lees meer

Terugblik op de Winterfair

Het is ondertussen al lente, maar we willen graag iedereen bedanken die heeft meegedaan met de Winterfair. We werden geholpen met het brengen van spullen, hulp bij inrichting, de verkoop, het verzorgen van lekkernijen, soep, broodjes en workshops gevers en het opruimen. 

Lees meer

De Maretak leegt spaarpotten

Op de toonbanken van de beide Althaea-bloemenwinkels in winkelcentrum ‘Stadsdennen” kunt u spaarpotten aantreffen van stichting De Maretak Veluwe.  Onlangs zijn deze spaarpotten geleegd ...

Lees meer

vrijwilliger digitale communicatie gezocht

De Maretak Veluwe zoekt een vrijwilliger digitale communicatie. Ben je graag bezig met facebook, twitter en kun je of wil je leren onze website bij te houden, en af en toe een persbericht schrijven? Dan zoeken we jou!

Lees meer

Foto's wereldkankerdag

Onder het motto 'beter laat dan nooit' een aantal foto's van de Wereldkankerdag 2015 bij De Maretak Veluwe.

Lees meer

Sta op tegen kanker… word vrijwilliger bij De Maretak Veluwe

In de Tuinkamer in Harderwijk is van alles te doen. Wij zoeken vrijwilligers die …

Lees meer

Winterfair Wereldkankerdag

Woensdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag houdt De Maretak Veluwe een winterfair. 

Lees meer

Eindejaarsbijeenkomst Maretak Veluwe

Na de laatste koorrepetitie in december vond er, volgens traditie, een gezamenlijke eindejaarsbijeenkomst plaats. De Maretak Veluwe mocht officieel de cheque voor de Samenloop voor Hoop in ontvangst nemen.


Lees meer

Gevilte kerststerren

In de Tuinkamer van Maretak De Veluwe hebben we op donderdagmiddag 4 december gevilt.

Lees meer

Activiteiten in december

Bij het rooster van december, hebben we ons gericht op het maken van  kleine dingen en afwisselende activiteiten van ontspannen en inspannen.

Lees meer

Schrijfkamer: iedere derde donderdag van de maand

Creatief & autobiografisch schrijven
Schrijven over je eigen leven is heilzaam. Thema’s, motieven en betekenisvolle samenhangen, komen bovendrijven in de verhalen die je schrijft aan de hand van simpele schrijfopdrachten. Veel mensen ervaren schrijven als een stressverlagende en plezierige bezigheid. 

Lees meer

Vrijwilligersmarkt 2014

ZorgDat/Steunpunt voor Vrijwilligerswerk en Maatschappelijke Stage organiseert op woensdagavond 19 november de jaarlijkse vrijwilligersmarkt. Benieuwd naar wat Harderwijk te bieden heeft op het gebied van vrijwilligerswerk?

Lees meer

Op visite bij jezelf

Hoe prettig kan het zijn om je even los te maken van de hectiek van de buitenwereld en in alle rust bij jezelf te zijn.
Als het ware ”even op visite bij jezelf” ...

Lees meer

Zingen naar hartenlust: Korendag 2014

Met negen koorleden van ons koor “Zingen voor je leven Harderwijk” gingen we al vroeg op weg naar de Landelijke Korendag in Utrecht op zaterdag 1 november.


Lees meer

Jaarlijkse korendag: 1 november

Op zaterdag 1 november a.s., vindt de jaarlijkse korendag van Stichting Kanker in Beeld plaats. Het merendeel van de koorleden van De Maretak Veluwe is daarbij aanwezig.

Lees meer

Jaarverslag 2013 online

Het jaarverslag 2013 van De Maretak Veluwe staat online.

Lees meer

De Tuinkamer zoekt gastvrouwen en gastheren

We willen graag in contact komen met enthousiaste vrijwilligers. Voor ons inloophuis De Tuinkamer aan de Houtkamp in Harderwijk zoekt het bestuur gastvrouwen en/of -heren om onze gasten te ontvangen. 

Lees meer

Samenloop voor Hoop raakt Harderwijk!

We kijken terug op een indrukwekkend evenement; Samenloop voor Hoop in Harderwijk. De opening werd verricht door de burgemeester Harm Jan van Schaik. Hij is ambassadeur en memoreerde in zijn toespraak de opening van de Tuinkamer, zijn eerste officiële handeling in Harderwijk.

Lees meer

Laatste informatie Survivors!

Op 2 september was de survivorbijeenkomst in het Inloophuis "De Tuinkamer". Tijdens deze bijeenkomst is het een en ander verteld aan informatie over het survivorprogramma. Hieronder tref je alle informatie aan.

Lees meer

Survivorbijeenkomst op 2 september

Voor survivors - de mensen, die kanker hebben (gehad) en de eerste ronde op de Samenloop voor Hoop lopen - is in juli een eerste informatieavond gehouden. Deze avond was drukbezocht. Was je toen verhinderd of heb je je nog niet aangemeld: je bent op deze tweede bijeenkomst van harte welkom.

Lees meer

Zingen in Ommen

Woensdag 23 juli was het zover. Het koor “Zingen voor je leven Harderwijk” reisde naar Ommen. Daar was het feest: de Ommer Bissinghdagen. 

Het koor “Zingen voor je leven” van de stichting Vechtgenoten  uit Ommen was voor deze dag uitgenodigd te zingen in de kerk met de witte toren.

Lees meer

Samenloop voor Hoop Harderwijk 5 en 6 september

Met een groep enthousiaste vrijwilligers organiseren wij SamenLoop voor Hoop Harderwijk. De Samenloop voor Hoop vindt op 5 en 6 september plaats op de stille wei/ ijsbaan (nabij strandboulevard west).

Op 5 september om 17:00 uur gaan de teams van start  met hun 24 uurs wandelestafette.

Lees meer

Workshop Bewustwording en Massage

In mijn workshop die ik op 12 augustus aanstaande zal geven in De Tuinkamer, staat het thema 'Keuzes maken' centraal., schrijft heidi van Son.
De bezoekers nodig ik uit om even bewust stil te staan bij de keuzes die ze maken en wat die keuzes voor hen betekenen of betekend hebben. Maak jij meestal je eigen keuzes?

Lees meer

Creatief en autobiografisch schrijven

Vrijdagochtend 18 juli aanstaande, van 10.00 tot 12.00 uur, is er weer gelegenheid om op een creatieve manier te schrijven over je eigen leven en andere interessante zaken.

Lees meer

Workshop Speksteen bewerken

Elke dinsdag vanaf 15 juli tot en met 26 augustus, van 10.30 tot 12.30 uur is er de mogelijkheid speksteen te bewerken. 

Het is mogelijk je hiervoor in te schrijven in De Tuinkamer (Houtkamp 33, Harderwijk). De workshop gaat door bij ten minste één deelnemer.

Lees meer

Optreden in de Catharinakapel

Op 17 mei j.l. vond in de Catharinakapel een uniek concert plaats van twee koren van "Zingen voor je leven", n.l uit Harderwijk en Ommen. Samen met de Djembégroep van de stichting "de Ultieme Uitdaging" werd er enthousiast gezongen en gespeeld.

Lees meer

Verwerkingskunst op de Veluwe

Vanaf 6 mei wordt de expositie van verwerkingskunst  "De kracht van het Beeld" gepresenteerd in zorgcentrum "Het Baken" , locatie De Voord in Elburg.

Lees meer

Sponsoring Specsavers Harderwijk

mooi sponsor bedragSpecsavers Harderwijk sponsort het koor

In 2013 was het koor "Zingen voor je Leven Harderwijk" van st. de Maretak Veluwe het goed doel van Specsavers Harderwijk.

Lees meer

Maxima sponsorloop

Maxima Sponsorloop 2013 voor st. de Maretak Veluwe!

Er is een fenomenale 24.000 euro opgehaald!!

Lees meer
Lancering nieuwe website

Dinsdag 21 mei gaat onze nieuwe website live! Tijdens de verwenmiddag zal de nieuwe website officieel gelanceerd worden.

lees meer


Verrassing van Broekhuis voor de Harderwijkse zwemgroepen van De Maretak

Afgelopen week werden de Harderwijkse zwemgroepen van Stichting De Maretak verrast door Broekhuis met mooie badhanddoeken.

lees meer


Op 20 en 21 september gaat hij weer van start

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer