Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Ons koor "Zingen voor je leven", dat momenteel uit 15 zangeressen bestaat, is onderdeel van het landelijk korennetwerk van de stichting Kanker in Beeld.
Op 16 mei gaan we met alle koren in Nederland (tussen de 300 en 400 koorleden) zingen in het Concertgebouw in Amsterdam.
Het wordt een geweldig evenement: de koorleden van de "Zingen voor je leven" koren brengen een aantal mooie liederen ten gehore, de decors zijn ontworpen door mensen van "Beelden voor je leven", het verhaal is geschreven door deelnemers van "Schrijven voor je leven" en verbeeld door de "Spelen voor je leven"-groep en er treden een aantal Nederlandse artiesten op.
Kortom, dit moet je gezien en meegemaakt hebben.
 
Meer informatie vind je op de site www.oncofonie.nl en daar kun je ook de kaarten bestellen.De organiserende stichting KANKER IN BEELD, schrijft: Oncofonie 2016 is hét optreden waar we bij Stichting Kanker in Beeld zo naar toe leven. Hopelijk u met ons. U heeft in ieder geval reden genoeg. Alle deelnemers komen uit één van onze vier pijlers, namelijk Zingen, Spelen, Beelden en Schrijven voor je Leven. Onder professionele begeleiding voeren zij een emotionele en persoonlijke interpretatie van ‘Le Petit Prince’ op.
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer