Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Op 2 september was de survivorbijeenkomst in het Inloophuis "De Tuinkamer". Tijdens deze bijeenkomst is het een en ander verteld aan informatie over het survivorprogramma. Hieronder tref je alle informatie aan.

Op 2 september was de survivorbijeenkomst in het Inloophuis "De Tuinkamer". Tijdens deze bijeenkomst is het een en ander verteld aan informatie over het survivorprogramma. Hieronder tref je alle informatie aan.

Ontvangst

Op vrijdag 5 september ontvangen wij jullie graag vanaf 15:45 op de Stille Wei. Bij de ingang van het terrein ( aan de kant van strandboulevard west) zal een informatietent staan waar u zich kunt melden.  U wordt daarna ontvangen in de survivortent met koffie/thee en wat lekkers erbij. Vanaf 16:15 zal onze ambassadeur, burgemeester H.J. van Schaik, hier ook aanwezig zijn.
Openingsceremonie
Rond half 5 zullen we gezamenlijk naar het podium lopen om daar de openingsceremonie bij te wonen. Na een woord van de voorzitter en de burgemeester zullen jullie het evenement openen om 17:00 uur door het lopen van de eerste ronde. De teams zullen achter jullie lopen en zo hun 24 uur durende wandelestafette beginnen.

Kaarsenceremonie

Op vrijdag om 22:30 uur zal de kaarsenceremonie plaatsvinden. We staan dan stil en herdenken iedereen die te maken heeft of heeft gehad met kanker. Tijdens deze ceremonie zal er ook gesproken worden door 2 survivors. Na afloop van deze ceremonie is er voor jullie als survivors de mogelijkheid om weer een ronde mee te lopen met de teams.

Programma Survivors

Look good, feel good
Het team van PNC Cosmetics staat op zaterdag tijdens de Samenloop voor Hoop Harderwijk met een metamorfosetent. Zij ontvangen jullie als survivors ook graag voor bijvoorbeeld visagie of je haar te laten doen. Voor dit programma onderdeel is het belangrijk om je aan te melden. Aanmelden kan via azeeboergeurtsen@gmail.com

Lunch
Op zaterdag middag om 12:30 zal er een lunch zijn voor de survivors. Via het inschrijfformulier hebben jullie je hiervoor kunnen aanmelden. Deze lunch vindt plaats in de survivortent.

Workshops
Op zaterdagochtend om 9:30 zal Jonaske de Ruiter in de survivortent aanwezig zijn om gezamenlijk met de survivors een schilderij te maken. Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk survivors hieraan willen deelnemen om zo een mooie herinnering te creëren van de Samenloop voor Hoop Harderwijk.

Op zaterdagmiddag kun je kiezen tussen een workshop bloemschikken (start 14.00 uur)  en een les Feldenkrais (start 15:00). Aan bovenstaande activiteiten zijn voor jou als survivor geen kosten verbonden.
 
Tot 5 en 6 september!
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer