Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Met negen koorleden van ons koor “Zingen voor je leven Harderwijk” gingen we al vroeg op weg naar de Landelijke Korendag in Utrecht op zaterdag 1 november.

Met negen koorleden van ons koor “Zingen voor je leven Harderwijk” gingen we al vroeg op weg naar de Landelijke Korendag in Utrecht op zaterdag 1 november. 

In de Jaarbeurshal werden we met een kopje koffie verwelkomd en zagen we bekende koorleden van één van de andere 32 koren.

Hennie Huisman is de speaker

Het ochtendprogramma werd gepresenteerd door Hennie Huisman. Hij had een gesprek met één van de oudste koorleden en met de jongste, Bram van 20 uit Oss. Dat kanker naast verdrietige en ingrijpende dingen ook nieuwe initiatieven kan voortbrengen, maakte zijn verhaal duidelijk. Dat gold ook voor Cindy, die haar zelfgemaakte lied ten gehore bracht. Daarna deed stembevrijder Maurice Willems een aantal oefeningen met ons.

Na een heerlijke lunch was het ’s middags tijd voor de samenzang. Daarna vertrokken we, moe maar voldaan, weer naar huis. Op de site van Stichting Kanker in Beeld staat een verslag van deze dag.

Foto'sOp 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer