Voor mensen die kanker hebben (gehad)

NieuwsIn De Tuinkamer van Stichting De Maretak wordt op woensdag 28 oktober om 19.30 uur een informatieavond gehouden over de Mammapoli van het St Jansdal. Verpleegkundige Annegreeth Hamstra vertelt welke hulp de Mammapoli aan kankerpatiënten kan bieden.
Om (borst)kankerpatiënten extra te steunen, heeft Annegreeth gevraagd om zogeheten ‘hartkussentjes’ te gaan maken die vervolgens aan patiënten kunnen worden meegegeven.

In kort komt het er op neer dat een hartvormig kussen is bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstoperatie waarbij ook de okselklieren zijn verwijderd. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel dragen en geeft tevens een boodschap mee van betrokkenheid.
 
 “In Dieren (Gelderland) is een groep dames actief met het maken van kussentjes in de vorm van een hart. Deze worden meegegeven aan patiënten. Op woensdagavond 28 oktober komen de dames in Harderwijk uitleggen hoe deze kussentjes worden gemaakt. Vervolgens is het onze bedoeling dat we in De Tuinkamer maandelijks met een groepje mensen bij elkaar komen en dergelijke kussentjes voor de Mammapoli maken”, vertelt de coördinator van De Tuinkamer, Hanna Sijmons.
 
Stichting De Maretak biedt hulp aan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten.
In De Tuinkamer worden regelmatig workshops en lezingen gehouden. Maar ook voor een praatje en een kop koffie of thee, is iedereen van harte welkom.
 
Inloophuis De Tuinkamer is gevestigd aan de Houtkamp 33 in Harderwijk, telefoon:
0341 - 745 035. Kijk voor actuele openingstijden en het programma op de website: www.demaretakveluwe.nl.
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer