Voor mensen die kanker hebben (gehad)

NieuwsIn De Tuinkamer van Stichting De Maretak wordt op woensdag 28 oktober om 19.30 uur een informatieavond gehouden over de Mammapoli van het St Jansdal. Verpleegkundige Annegreeth Hamstra vertelt welke hulp de Mammapoli aan kankerpatiënten kan bieden.
Om (borst)kankerpatiënten extra te steunen, heeft Annegreeth gevraagd om zogeheten ‘hartkussentjes’ te gaan maken die vervolgens aan patiënten kunnen worden meegegeven.

In kort komt het er op neer dat een hartvormig kussen is bedoeld ter verlichting van de klachten na een borstoperatie waarbij ook de okselklieren zijn verwijderd. De hartvorm van het kussen laat zich prettig onder de oksel dragen en geeft tevens een boodschap mee van betrokkenheid.
 
 “In Dieren (Gelderland) is een groep dames actief met het maken van kussentjes in de vorm van een hart. Deze worden meegegeven aan patiënten. Op woensdagavond 28 oktober komen de dames in Harderwijk uitleggen hoe deze kussentjes worden gemaakt. Vervolgens is het onze bedoeling dat we in De Tuinkamer maandelijks met een groepje mensen bij elkaar komen en dergelijke kussentjes voor de Mammapoli maken”, vertelt de coördinator van De Tuinkamer, Hanna Sijmons.
 
Stichting De Maretak biedt hulp aan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten.
In De Tuinkamer worden regelmatig workshops en lezingen gehouden. Maar ook voor een praatje en een kop koffie of thee, is iedereen van harte welkom.
 
Inloophuis De Tuinkamer is gevestigd aan de Houtkamp 33 in Harderwijk, telefoon:
0341 - 745 035. Kijk voor actuele openingstijden en het programma op de website: www.demaretakveluwe.nl.
FIJNE EN VERRASSENDE "VERWENMORGEN".
Wij kijken met een enorm goed gevoel terug op de verwenmorgen die afgelopen donderdag 14 februari in Ziekenhuis St. Jansdal i.s.m. Borstkankervereniging BVN heeft plaatsgevonden.
Tijdens deze morgen werden de gasten verwend door diverse ondernemers (die geheel belangeloos massages, manicure- of pedicurebehandelingen en tal van andere heerlijke verwenmomenten gaven).
Wij zijn hen dan ook dankbaar dat zij dit ook dit jaar weer hieraan hebben meegewerkt.

Een prachtig moment was zeker ook toen Lisanne Spaander haar verhaal met de aanwezigen deelde en daarna een aantal van haar prachtige liedjes voor ons zong.
Aangrijpend, emotioneel, pakkend en zeker ook herkenbaar.

Tijdens deze morgen waren ook vrijwilligers van de BVN, De Maretak en De Samenloop aanwezig om de gasten, wanneer gewenst te voorzien van informatie.
Aan het eind van de ochtend werd een ieder nog verrast met een goody bag en een prachtige roos namens BVN.

lees meer


UPDATE ING- Nederlandfonds!!!!!!

Beste lezers van deze site:
Een week geleden heb ik je gevraagd om voor de Stichting De Maretak Veluwe te stemmen op de website: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-de-maretak-veluwe
We hebben de tussenstand ontvangen.
In één woord: GEWELDIG!!!!!!
We staan als stichting bovenaan in de regio Apeldoorn en maken daardoor een grote kans op een donatie van € 5000,-.

Het stemmenverschil tussen de overige vier deelnemende stichtingen is niet meegedeeld. En omdat de stemperiode nog tot en met zondag 10 februari doorloopt, moeten we wel doorgaan met stemmen werven om de eerste plaats te kunnen behouden.
Daarom toch een oproep om in jouw omgeving nog stemmen te vergaren.
Van mensen die op vakantie waren of van wie je wel een telefoonnummer hebt maar geen email adres.
Alle extra stemmen helpen mee om de kans op een donatie € 5000 zo groot mogelijk te houden en daarmee de mensen, die leven met kanker, te kunnen blijven helpen.
Wil je dit geweldige resultaat doorgeven aan degene, die je had gevraagd om te stemmen?

Met grote dank voor jouw steun aan de stichting De Maretak Veluwe,

lees meer


VERWENMIDDAG! Do. 14 februari in St Jansdallees meer