Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Na de laatste koorrepetitie in december vond er, volgens traditie, een gezamenlijke eindejaarsbijeenkomst plaats. De Maretak Veluwe mocht officieel de cheque voor de Samenloop voor Hoop in ontvangst nemen.
Na de laatste koorrepetitie in december vond er, volgens traditie, een gezamenlijke eindejaarsbijeenkomst plaats. De Maretak Veluwe mocht officieel de cheque voor de Samenloop voor Hoop in ontvangst nemen.

Sinds de oprichting van het koor wordt ieder jaar met een gezamenlijke bijeenkomst afgesloten. Daarvoor wordt iedereen uitgenodigd die met De Maretak Veluwe te maken heeft, zoals de gasten van de “Tuinkamer”, de zwemmers, vrijwilligers en bestuur.

Koor

Na een openingswoord van de voorzitter Erik Blokker heeft het koor onder leiding van Hetty Bolt, en begeleid door Marten Kamminga, een paar kerstliederen gezongen.

Cheque Samenloop voor Hoop

Een paar leden van de organisatie “Samenloop voor Hoop” waren aanwezig om officieel de cheque voor het inloophuis aan te bieden. Het resultaat van deze inzamelingsactie bedraagt maar liefst € 8.521,63 voor De Maretak Veluwe. 

Voorzitter Debby IJpma van de organisatie Samenloop voor Hoop overhandigde de cheque aan bestuurslid Mieke van Rinsum. Het koor bedankte de leden van de organisatie voor dit mooie resultaat zingend  met het lijflied "Zing voor je leven”.

En daarna was er glühwein en lekkere hapjes, en werd er nog gezellig nagepraat.

Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer