Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

De Samenloop is weer gelopen en de opbrengst mag er zijn: € 95.000. Het was, net als in 2014 een geweldig evenement, het weer werkte mee en de sfeer was gemoedelijk en indrukwekkend.
In de survivortent was de Tuinkamer nagebouwd.
De gastvrouwen en workshopgevers hadden hun spullen meegenomen en er werden workshops gegeven, zoals in de Tuinkamer. Oliepasteltekenen, bloemschikken, een ketting maken en schrijven.
Om de aandacht op de Tuinkamer te vestigen stond Joosje buiten de tent grote bellen te blazen.
Dat werkte goed, veel mensen kwamen af op de mooie, grote, gekleurde bellen.
Er werd ook tweemaal een workshop “Zang” gegeven door de dirigente van het koor. Helaas konden niet alle koorleden aanwezig zijn om de zang te ondersteunen, maar het werd toch een swingend halfuurtje. Het koor “Zingen voor je leven” liep ook als team mee, net als de vorige keer. Team 13 bestond, naast de koorleden, uit gastvrouwen en workshophouders van de Maretak en een paar bestuursleden. En ook familie en vrienden van de koorleden. Het was de bedoeling om de Tuinkamer weer iets meer op de Harderwijkse kaart te zetten. En dat is gelukt!
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer