Voor mensen die kanker hebben (gehad)

NieuwsNieuwsbrief september 2016

Koor “Zingen voor je leven”. Na een wisselvallige zomer, zijn we op 15 augustus weer gestart met de koorrepetities.
Op maandagmiddag, in de oneven weken, zingen we van 14.30 tot ongeveer 17.00 uur in inloophuis “de Tuinkamer”.

Maar eerst een terugblik over het afgelopen seizoen.
Het hoogtepunt was, in mei, het optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. Samen met 300 koorleden, mensen van “Beelden voor je leven”, “Schrijven voor je leven” en “Spelen voor je leven” hebben we het verhaal van “de Kleine Prins” van Antoine de Saint-Exupéry uitgebeeld. De schrijvers hadden het verhaal bewerkt, de acteurs kwamen uit de groep “Spelen voor je leven” en het decor was gemaakt door de creatieve “Beelden voor je leven”-groep.
Samen hebben we een prachtig evenement neergezet. Met bijna het voltallige koor zijn we naar Amsterdam afgereisd.
’s Middags repeteerden we in de vlakbij gelegen Obrechtkerk. En ’s avonds nog met het orkest en de acteurs en zangers in het Concertgebouw. De zaal was bijna uitverkocht en we hebben genoten.  Afbeelding in de Dageraitzaal in Ziekenhuis St Jansdal

Verder hebben we op een zondag in de kerkdienst in het St.Jansdal gezongen, een jaarlijks terugkerend optreden.
En natuurlijk het koffieconcert op 6 februari in de Catharinakapel. Samen met het koor uit Hattem hebben we liederen gezongen, maar ook afzonderlijk. En er zijn een paar gedichten voorgelezen, die op de schrijfmiddag in de Tuinkamer waren gemaakt.

En de plannen voor het komende seizoen?
Allereerst de Samenloop voor Hoop, waar we als koor meelopen, samen met anderen van de Maretak, en vrienden en familie. En in de survivortent zal onze dirigente Hetty Bolt op vrijdagavond en op zaterdag een workshop geven over muziek.
Op 8 oktober zijn we uitgenodigd om te zingen als afsluiting van het borstkankersymposium in Kasteel De Vanenburg in Putten.
In september is het vijf jaar geleden dat het koor is opgericht. Dat we dat gaan vieren is wel duidelijk, maar hoe of wat en waar? Daar denken we nog over na.

Wil je een keer een repetitie bijwonen, dan ben je van harte welkom. Je kan ook op de Samenloop voor Hoop binnenlopen bij de workshop muziek.
Maar als je eerst nog wat informatie wil, kan je contact opnemen met de koorcoördinator Mieke van Rinsum, tel. 0341-419543.
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer