Voor mensen die kanker hebben (gehad)

NieuwsNieuwsbrief september 2016

Koor “Zingen voor je leven”. Na een wisselvallige zomer, zijn we op 15 augustus weer gestart met de koorrepetities.
Op maandagmiddag, in de oneven weken, zingen we van 14.30 tot ongeveer 17.00 uur in inloophuis “de Tuinkamer”.

Maar eerst een terugblik over het afgelopen seizoen.
Het hoogtepunt was, in mei, het optreden in het Concertgebouw in Amsterdam. Samen met 300 koorleden, mensen van “Beelden voor je leven”, “Schrijven voor je leven” en “Spelen voor je leven” hebben we het verhaal van “de Kleine Prins” van Antoine de Saint-Exupéry uitgebeeld. De schrijvers hadden het verhaal bewerkt, de acteurs kwamen uit de groep “Spelen voor je leven” en het decor was gemaakt door de creatieve “Beelden voor je leven”-groep.
Samen hebben we een prachtig evenement neergezet. Met bijna het voltallige koor zijn we naar Amsterdam afgereisd.
’s Middags repeteerden we in de vlakbij gelegen Obrechtkerk. En ’s avonds nog met het orkest en de acteurs en zangers in het Concertgebouw. De zaal was bijna uitverkocht en we hebben genoten.  Afbeelding in de Dageraitzaal in Ziekenhuis St Jansdal

Verder hebben we op een zondag in de kerkdienst in het St.Jansdal gezongen, een jaarlijks terugkerend optreden.
En natuurlijk het koffieconcert op 6 februari in de Catharinakapel. Samen met het koor uit Hattem hebben we liederen gezongen, maar ook afzonderlijk. En er zijn een paar gedichten voorgelezen, die op de schrijfmiddag in de Tuinkamer waren gemaakt.

En de plannen voor het komende seizoen?
Allereerst de Samenloop voor Hoop, waar we als koor meelopen, samen met anderen van de Maretak, en vrienden en familie. En in de survivortent zal onze dirigente Hetty Bolt op vrijdagavond en op zaterdag een workshop geven over muziek.
Op 8 oktober zijn we uitgenodigd om te zingen als afsluiting van het borstkankersymposium in Kasteel De Vanenburg in Putten.
In september is het vijf jaar geleden dat het koor is opgericht. Dat we dat gaan vieren is wel duidelijk, maar hoe of wat en waar? Daar denken we nog over na.

Wil je een keer een repetitie bijwonen, dan ben je van harte welkom. Je kan ook op de Samenloop voor Hoop binnenlopen bij de workshop muziek.
Maar als je eerst nog wat informatie wil, kan je contact opnemen met de koorcoördinator Mieke van Rinsum, tel. 0341-419543.
FIJNE EN VERRASSENDE "VERWENMORGEN".
Wij kijken met een enorm goed gevoel terug op de verwenmorgen die afgelopen donderdag 14 februari in Ziekenhuis St. Jansdal i.s.m. Borstkankervereniging BVN heeft plaatsgevonden.
Tijdens deze morgen werden de gasten verwend door diverse ondernemers (die geheel belangeloos massages, manicure- of pedicurebehandelingen en tal van andere heerlijke verwenmomenten gaven).
Wij zijn hen dan ook dankbaar dat zij dit ook dit jaar weer hieraan hebben meegewerkt.

Een prachtig moment was zeker ook toen Lisanne Spaander haar verhaal met de aanwezigen deelde en daarna een aantal van haar prachtige liedjes voor ons zong.
Aangrijpend, emotioneel, pakkend en zeker ook herkenbaar.

Tijdens deze morgen waren ook vrijwilligers van de BVN, De Maretak en De Samenloop aanwezig om de gasten, wanneer gewenst te voorzien van informatie.
Aan het eind van de ochtend werd een ieder nog verrast met een goody bag en een prachtige roos namens BVN.

lees meer


UPDATE ING- Nederlandfonds!!!!!!

Beste lezers van deze site:
Een week geleden heb ik je gevraagd om voor de Stichting De Maretak Veluwe te stemmen op de website: https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-de-maretak-veluwe
We hebben de tussenstand ontvangen.
In één woord: GEWELDIG!!!!!!
We staan als stichting bovenaan in de regio Apeldoorn en maken daardoor een grote kans op een donatie van € 5000,-.

Het stemmenverschil tussen de overige vier deelnemende stichtingen is niet meegedeeld. En omdat de stemperiode nog tot en met zondag 10 februari doorloopt, moeten we wel doorgaan met stemmen werven om de eerste plaats te kunnen behouden.
Daarom toch een oproep om in jouw omgeving nog stemmen te vergaren.
Van mensen die op vakantie waren of van wie je wel een telefoonnummer hebt maar geen email adres.
Alle extra stemmen helpen mee om de kans op een donatie € 5000 zo groot mogelijk te houden en daarmee de mensen, die leven met kanker, te kunnen blijven helpen.
Wil je dit geweldige resultaat doorgeven aan degene, die je had gevraagd om te stemmen?

Met grote dank voor jouw steun aan de stichting De Maretak Veluwe,

lees meer


VERWENMIDDAG! Do. 14 februari in St Jansdallees meer