Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

We willen graag in contact komen met enthousiaste vrijwilligers. Voor ons inloophuis De Tuinkamer aan de Houtkamp in Harderwijk zoekt het bestuur gastvrouwen en/of -heren om onze gasten te ontvangen. We willen graag in contact komen met enthousiaste vrijwilligers. Voor ons inloophuis De Tuinkamer aan de Houtkamp in Harderwijk zoekt het bestuur gastvrouwen en/of -heren om onze gasten te ontvangen. 

Voor deze gasten, mensen met kanker of mensen die kanker gehad hebben, organiseert De Maretak Veluwe tal van activiteiten. Er zijn momenten van bezinning en voorlichting en van creatieve workshops zoals het Open Atelier. 

Heeft u een luisterend oor?

Van de gastvrouwen en -heren wordt verwacht dat zij een luisterend oor hebben en dat zij trainingen willen volgen die het werk in De Tuinkamer ondersteunen. Op de website staan de openingstijden en de activiteiten vermeld.

Wilt u helpen?

U kunt zich aanmelden via e-mailadres info@demaretakveluwe.nl

Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer