Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Vrijdagochtend 18 juli aanstaande, van 10.00 tot 12.00 uur, is er weer gelegenheid om op een creatieve manier te schrijven over je eigen leven en andere interessante zaken.


Vrijdagochtend 18 juli aanstaande, van 10.00 tot 12.00 uur, is er weer gelegenheid om op een creatieve manier te schrijven over je eigen leven en andere interessante zaken.

De schrijfopdrachten zijn heel divers en je hoeft niet 'mooi' te kunnen schrijven om mee te doen. Plezier hebben in schrijven is voldoende.

Door te schrijven maak je contact met je eigen levensthema's. Veel mensen ervaren schrijven over hun leven als een plezierige en stressverlagende bezigheid. Er wordt voor deze workshop een vrijwillige bijdrage van u gevraagd. Natuurlijk is er koffie/thee en iets lekkers.

De workshop gaat doorbij tenminste drie deelnemers. Aanmelden kan via het inschrijfformulier in De Tuinkamer of via een reactie op dit bericht.
Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer