Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws“Zing voor je leven” koor uit Harderwijk op borstkankersymposium.
Afgelopen zaterdag 8 oktober werd er in kasteel Vanenburg een symposium gehouden voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad).
De hele dag waren er workshops over borstkanker: vermoeidheid na kanker, kanker en voeding, kanker en arbeid, massage bij kanker en nog meer onderwerpen.

Ongeveer 200 mensen namen deel aan dit symposium.
De muzikale afsluiting werd verzorgd door het koor “Zingen voor je leven Harderwijk”.
Met tien koorleden stonden we op het podium en begonnen met een meezinger: Funga Alafia (wij begroeten u met ons hoofd en met ons hart).
In één van onze favoriete liederen “Mag ik mijn verhaal aan jou vertellen?” gaven we al zingend aan dat lotgenotencontact ook belangrijk is.
En natuurlijk werd er geëindigd met ons eigen lied “Zing voor je leven”. De tekst spreekt voor zich: “Zo’n liedje geeft moed en kracht. Melodietje dat zingt in je lijf en in je geest.”Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer