Voor mensen die kanker hebben (gehad)

Nieuws

Op de toonbanken van de beide Althaea-bloemenwinkels in winkelcentrum ‘Stadsdennen” kunt u spaarpotten aantreffen van stichting De Maretak Veluwe.  Onlangs zijn deze spaarpotten geleegd ...

Op de toonbanken van de beide Althaea-bloemenwinkels in winkelcentrum ‘Stadsdennen” kunt u spaarpotten aantreffen van stichting De Maretak Veluwe.
 
Onlangs zijn deze spaarpotten geleegd. Het kleingeld en een enkel biljet leverde De Maretak een totaalbedrag van € 178,- op.
 

Door met steun rondom kanker

De Maretak Veluwe beheert het inloophuis “De Tuinkamer” in Harderwijk voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. Naast het inloophuis heeft de stichting een eigen koor: “Zingen voor je leven Harderwijk” en een drietal groepen die op donderdagmorgen sporten in de zwembaden in Nunspeet, Ermelo en  Harderwijk.
 

Dankzij Althaea

Het bestuur is blij met de mogelijkheid dat beide winkels een plaatsje op hun toonbanken willen reserveren voor de Maretak-spaarpotten. Met de opbrengst wordt het bedrag van giften en gaven aangevuld en daarmee de organisatie in stand gehouden.

Frans Molemaker bij Althaea in Harderwijk:


Op 20 en 21 september gaan we weer samenlopen voor hoop...

Voor Johan van de Gronden, inwoner van Harderwijk en directeur van KWF Kankerbestrijding heeft deze SamenLoop natuurlijk een bijzondere betekenis. Wij hopen dat alle ondernemers, inwoners en betrokkenen willen bijdragen aan een fantastische 3e editie van de SamenLoop voor Hoop in Harderwijk. Doet u al mee? www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

lees meer


Nazorg kanker schiet ernstig tekort

In een artikel van het AD is te lezen dat bijna 800.000 Nederlanders die kanker overleefden, na 'genezing' nog steeds maatschappelijke en lichamelijke problemen ervaren. De groep krijgt moeilijk een hypotheek en vindt dat ze te weinig hulp krijgen met de naweeën van de ziekte, omdat dokters hen als 'genezen' bestempelen. Dit blijkt uit een rapport rapport dat het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) deze vrijdag publiceren.

lees meer


Eerste prijs "Help Nederland vooruit!" (ING Nederland Fonds)

Gisteren was het dan zover! Onze Stichting was 1 van de 5 goede doelen die uitgenodigd was bij ING Apeldoorn voor de prijsuitreiking. Dit was voor ons natuurlijk een spannend moment want hoeveel mensen hadden op ons gestemd en zouden wij op de eerste plek geëindigd kunnen zijn. In een prachtige huiskamersetting van ING werden wij allen hartelijk ontvangen.

En wat bleek - dankzij iedereen die op ons heeft gestemd - zijn wij de stichting met de meeste stemmen en eindigden op de eerste plaats en kregen een geweldig geldbedrag.

Daarom natuurlijk onze hartelijke dank voor jullie stem. Met dit bedrag kunnen wij weer mooie initiatieven blijven uitwerken voor jullie.lees meer